Valeriu Gheorghiță, anunţ pentru profesori. Vor fi vaccinați cu AstraZeneca, serul care dă cele mai multe reacții adverse

TRIMITE PRIETENILOR

Vaccinul de la AstraZeneca este tot mai folosit în România, în ultimele zile. Reacțiile adverse au crescut exponențial, depășind 200 pe zi.

Valeriu Gheorghiță, anunţ pentru profesori. Cele mai multe reacții adverse, conform Comitetului Național de Coordonare a Activității privind Vaccinarea împotriva Covid-19 sunt la vaccinul AstraZeneca.

Valeriu Gheorghiță, anunţ pentru profesori. Vor fi vaccinați cu AstraZeneca, serul care dă cele mai multe reacții adverse

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a declarat vineri seara, la Digi 24, că vaccinarea ar putea începe mai repede decât s-a estimat inițial. Campania s-ar putea termina într-o săptămână deoarece mai sunt de vaccinat doar 60.000 de cadre didactice în afara celor care sunt programate sau vaccinate.

„Este un element important pe care l-am analizat în toată această perioadă, mai ales în perspectiva deschiderii unităţilor de învăţământ, însă numărul limitat de doze nu ne-a permis să facem acest lucru până la începerea şcolilor. Însă aş putea să vă spun că am creat un scenariu şi o modalitate de lucru încât să putem asigura vaccinarea personalului din învăţământ, desigur a celor care sunt încă neprogramaţi şi sunt încă nevaccinaţi. Începem probabil chiar de săptămâna viitoare, deşi am anunţat de la 1 martie însă din evaluările pe care le avem din fiecare judeţ în parte cred că vom fi în măsură ca de săptămâna viitoare, probabil din a doua parte a săptămânii, să putem începe vaccinarea personalului din învăţământ cu prioritate.

Nu mai avem nevoie de programare tocmai pentru a nu aștepta eliberarea unui loc în platformă, datele sunt centralizate de fiecare instituție de învățământ și trimise către inspectoratele școlare. Noi ne dorim ca într-o săptămână să putem finaliza vaccinarea personalului din învăţământ, vorbim de aproximativ 60.000 de persoane, în afara celor care sunt deja programate şi a celor care sunt deja vaccinate.”, a precizat Gheorghiță.

Profesorii vor fi vaccinați în centre organizate în sediile Casei Corpului Didactic și în universități. Vor fi folosite vaccinurile AstraZeneca și Pfizer astfel încât să poată fi acoperite toate categoriile de vârstă. Gheorghiță a mai spus că, probabil, persoanele sub 55 de ani vor fi vaccinate cu AstraZeneca.

Premierul României a declarat că vaccinarea profesorilor se va realiza ”într-un timp scurt”. Florin Cîțu a dat drept exemplu personalul din sistemul medical care a fost vaccinat într-o lună de zile.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.