Vi se pare mare factura la GAZE? Sa stiti ca directorul Transgaz are salariu de 28000 de euro pe luna.

TRIMITE PRIETENILOR

Transgaz SA – compania care asigură transportul gazelor în România – a dat publicității suma pe care i-a achitat-o anul trecut directoului general, Ion Sterian.

Veniturile pe care Ion Sterian le-a obținut, în ultimii ani, au fost „la secret”, anonimizate în declarația de avere.

Spotmedia.ro a solicitat în scris aceste informații de la Transgaz SA – în condițiile în care nu doar venitul lui Sterian era anonimizat, ci și al altor directori și ale rudelor acestora.

Transgaz SA a refuzat să facă publice salariile, însă acum a publicat pe site-ul propriu raportul de remunerație pentru anul 2021.

Din acesta reiese că indemnizația pe care o primește Ion Sterian are două componente. Prima este fixă și a fost în cuantum de 364.478 lei net, la care s-au adăugat 45.500 lei net pentru zile de concediu.

A doua componentă este variabilă și depinde de performanțele pe care le-a obținut directorul general, la conducerea societății.

Potrivit contractului său de mandat și a unui act adițional, la început de an Ion Sterian avea dreptul la o componentă variabilă a indemnizației sale în cuantum de 377.000 de euro brut pentru anul 2021. În acest temei, a încasat 356.259 lei net.

De la finele lui aprilie, prin intermediul unui nou act adițional, a câștigat dreptul la o indemnizație variabilă brută nu de 377.000 euro pe an, ci de 495.000 euro pe an.

Așa că în restul anului a mai încasat, în acest nou temei, 926.443 net de lei ca indemnizație variabilă.

S-au mai adăugat 3.399 lei net, pe care i-a primit ca indemnizație de membru al Consiliului de Administrație, pentru o perioadă de 10 zile.

Per total, deci, componenta variabilă a indemnizației directorului general a ajuns la 1,286.101 lei milioane net.

Dacă adăugăm cei 409.978 de lei net care erau indemnizația fixă, aflăm că Ion Sterian a încasat anul trecut de la Transgaz SA suma de 1.696.079 lei net (echivalentul a circa 342.640 de euro, sumă netă).

Spotmedia.ro


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.