VIDEO. Totul despre scandalul uriaș din cauza măștii! Femeie încătușată de polițiști. Oamenii au sărit în apărarea ei: “Nu vă e rușine?”

TRIMITE PRIETENILOR

Scandal uriaș din cauza măștii! Scene tulburătoare au fost surprinse în Oradea, acolo unde o femeie a fost atenționată de polițiști să-și pună masca corect. La final, femeia a ajuns să fie încătușată de forțele de ordine. 

Incidentul a avut loc pe o stradă din Oradea și a fost filmat de o femeie care trecea prin zonă. Înregistrarea video a fost publicată pe Facebook și a stârnit un val de revoltă în mediul online.

Scandal uriaș din cauza măștii

Totul a început atunci când femeia a fost atenționată de polițiști să poarte corect masca de protecție. Ea a început să îl înjure pe agentul care i-a atras atenția, moment în care bărbatul a coborât din mașina de poliție și i-a cerut să se legitimeze.

În loc de asta, femeia a luat-o la fugă. Agenții de poliție au prins-o în scurt timp și au încătușat-o, de față cu trecătorii. Deși femeia a încălcat legea, oamenii au sărit în apărarea ei, catalogând intervenția polițiștilor prea violentă: “Nu vă este rușine? Rușine Poliției Române”.

Femeia este încătușată și dusă spre mașina de poliție, moment în care cea care a realizat filmarea intervine în discuție:  “Dar de ce să se legitimeze, domnule, pentru că n-are mască?”, filmarea fiind întreruptă.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul şef Alina Fărcuţa, a declarat că poliţiştii au acţionat corect.

“Patrula formată din doi poliţişti de la Biroul de Ordine Publică diu cadrul Poliţiei Municipiului Oradea, au observat o persoană de sex feminin care nu purta corespunzător masca de protecţie. Ei au trecut la legitimarea persoanei respective, aducându-i la cunoştinţă faptul că purtarea necorepunzatoare a măştii de protecţie reprezintă contravenţie. În acel moment, persoana în cauză a devenit agresivă verbal. La solicitarea poliţiştilor de a se legitima, femeia a refuzat să se legitimeze, iar când poliţiştii i-au spus că refuzul de a se legitima reprezintă contravenţie, a luat-o la fugă”, a explicat Fărcuţa, potrivit Adevărul.

Femeia în vârstă de 32 de ani a fost dusă la sediul poliției, iar pentru scandalul creat s-a ales cu o amendă usturătoare

“Faţă de aceasta a fost luată măsura sancţionării contravenţionale conform prevederilor Legii nr.61/1991, cu amendă în valoare de 250 de lei, pentru injurii şi conform prevederilor Legii nr.55/2020, cu amendă în valoare de 1.000 de lei, pentru portul necorespunzător al măştii de protecţie”, a mai precizat purtătorul de cuvânt.

Scandal uriaș din cauza măștii! Femeie încătușată de polițiști

Masca, obligatorie pe stradă

Starea de alertă a fost prelungită pentru încă 30 de zile, ceea ce înseamnă că toate regulile impuse de autorități până acum vor rămâne în vigoare. Mai exact, românii sunt obligați să poarte mască de protecție în spaţiile publice închise, în magazine, în metrou, autobuz şi alte mijloace de transport în comun. Nu sunt exceptate nici gările, autogările, aeroportul.

Cei care nu respectă această regulă riscă amenzi cuprinse între 500 și 2.500 de lei.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.