Vladimir Putin, atac mârșav la adresa României: Președintele Rusiei a reluat retorică sovietică și comunistă despre Marea Unire

TRIMITE PRIETENILOR

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, continuă retorica sovietică în ceea ce privește istoria României, afirmând că țara noastră ar fi „ocupat” Basarabia și Nordul Bucovinei în 1918, în timpul realizării Marii Uniri.

Vladimir Putin a făcut aceste alegații false într-un articol publicat pe siteul oficial al președinției ruse despre Ucraina.

„În 1939, URSS a recâștigat teritoriile confiscate de Polonia. O mare parte dintre acestea au devenit componente ale Ucrainei sovietice. În 1940, Republica Socialistă Ucraineană a încorporat o parte a Basarabiei, care fusese ocupată de către România încă din 1918, ca și Nordul Bucovinei”, a scris președintele Rusiei în articolul „Despre unitatea istorică a rușilor și a ucrainenilor”.


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.