Zece semne că nu corpul tău, ci sufletul tău este obosit

TRIMITE PRIETENILOR

Când trecem prin perioade intense de stres mintal și emoțional, adesea, sufletul nostru poate să intre într-o stare de repaus pe care am putea-o asemăna cu depresia

Când trecem prin perioade intense de stres mintal și emoțional, adesea, sufletul nostru poate să intre într-o stare de odihnire pe care am putea-o asemăna cu depresia, fiindcă are simptome similare, spune site-ul de dezvoltare personala thepowerofsilence.co.

În astfel de momente, oricât de mult  am vrea să gândim pozitiv, să ne montăm și să o luăm de la capăt, nu vom reuși și este mai bine să ne dăm timpul necesar pentru o odihnă a sufletului.

Iată cele 10 semne care îți arătă că sufletul tău este obosit:

1. Tot ce îți dorești este să dormi, să stai în pat

Ai tendința de a dormi mai mult decât de obicei. Și uneori chiar te chinuiești să te trezești și să începi o nouă zi. În timpul nopții este posibil să ai vise agitate sau coșmaruri care te obosesc și mai tare.

2. Ai o senzație de neliniște care se simte în întreg corpul tău

Este posibil să simți tensiune, stare de somnolență, agitație localizată în tot corpul. Este posibil să ai dureri de cap fără nici un motiv evident.

3. Nu știi exact ce se întâmplă cu tine

Când cineva te întreabă ce simți, cum te simți, nu poți da un răspuns clar. Îți dai seama că ceva complex se întâmplă cu tine și simți că inima o să îți explodeze în orice clipă. Uneori răbufnești asupra celor din jur.

4. Nu poți lua decizii

Te simți „în toate părțile”, nu poți să te aduni. Nu poți lua decizii clare și pare că mintea și corpul tău nu sunt deloc într-o sincronizare.

5. Toate emoțiile tale sunt intensificate în perioada aceasta

Ai momente extreme de sensibilitate și poți uneori să izbucnești în plâns la orice trigger. Plângi din cauza unui videoclip, sau al unui filmuleț de pe Facebook.

Oboseala emoțională: SEMNE CĂ SUFLETUL TĂU E OBOSIT

6.  Nu ai deloc răbdare cu cei apropiați și e posibil să apară crize emoționale pe care nu le poți gestiona.

Treci printr-o perioadă de anxietate cronică și poți avea și atacuri de panică

7. Te simți în mod profund singur/ă

Chiar și printre oameni, te simți singur/ă și  ai impresia mai ales că cei din jur nu te înțeleg. Începi să te îndoiești chiar și de cei mai apropiați oameni, fiindcă tot ceea ce îți dorești la nivel subconștient este să te aperi.

8. Ai sentimente de amărăciune, de gelozie, de furie și disoluție cu privire la tot ceea ce se întâmplă în jurul tău, când în mod normal ești mai degrabă o persoană înțelegătoare, compasivă și grijulie.

    9.  Iti simti corpul slabit si orice miscare te face sa simti extenuare.

Simți că nu mai ai energie fizică și nici un strop de motivație la nivel mental.

10.  Viitorul te sperie

Uneori te simți extenuată și fără de energie. Îți vine „să îți faci bagajele” și să te retragi din absolut tot ce obișnuiai să faci, fiindcă aceste lucruri nu îți mai aduc împlinire și bucurie.

Dacă și tu simți aceste lucruri, este timpul să îți iei o pauză conștientă. Este timpul pentru a te reconecta la părțile rănite și obosite din tine și a le ajuta, prin intermediul părții tale mature, să se liniștească. Este foarte important să încerci să eviți să te pui la pământ , să lași gândurile negative despre tine însuți/însăți să te copleșească în astfel de momente de vulerabilitate.

De asemenea, ajutorul de specialitate al unui psiholog este de asemenea bine-venit.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.