Zelenski, mesaj CLAR catre Rusia: cere despagubiri pentru distrugeri, morti si raniti

TRIMITE PRIETENILOR

Zelensky catre Rusia: Invata cuvantul „reparatie”. In cel mai recent video, presedintele Volodymyr Zelensky a spus ca Rusia va despagubi Ucraina pentru toate daunele suferite in timpul razboiului brutal ordonat de Moscova. „Vom restaura fiecare casa, fiecare strada, fiecare oras”.

„Toate liniile noastre de aparare sunt pastrate. Inamicul nu are succes in niciuna dintre directiile strategice”, a spus liderul de la Kiev.

Moscova a fost „fortata sa schimbe tactica”, a spus Zelensky, adaugand ca „atacurile cu rachete si bombe ale Rusiei asupra oraselor ucrainene sunt o marturisire ca nu au reusit sa faca nimic semnificativ pe pamantul nostru”.

Intr-un alt video, Zelenski sustine ca moralul fortelor ruse se darama.

„Armata noastra, politistii nostri de frontiera, apararea noastra teritoriala, chiar si fermierii obisnuiti capteaza armata rusa in fiecare zi. Si toti captivii spun un singur lucru: nu stiu de ce sunt aici. In ciuda faptului ca sunt de zeci de ori mai multi, moralul inamicului se deterioreaza constant”.

„Sa-i aruncam cu rusine, la fel ca acei oameni care alunga ocupantii din magazinele alimentare cand armata rusa incearca sa gaseasca mancare. Acestia nu sunt razboinici ai superputerii, sunt copii confuzi care au fost folositi.”

„Nu vor avea pace aici, nu vor avea mancare aici, nu vor avea nici un moment de liniste aici. Ocupantii vor primi un singur lucru din Ucraina — o respingere, o respingere demna. Intotdeauna isi vor aminti ca nu vom renunta.”


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.