A PRODUS 1350 de litri de PĂLINCĂ ”PENTRU NUNTA COPIILOR” si a fost CONDAMNAT

TRIMITE PRIETENILOR

Un sătmărean a fost condamnat SĂPTĂMÂNA ACEASTA pentru că a deținut ilegal cantitatea de 1.350 l alcool etilic. Întreaga activitate a fost probată prin interceptări telefonice și percheziții domiciliare.

Conform informațiilor PresaSM, totul a început după ce polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale Satu Mare au obținute date din care a rezultat faptul că sătmăreanul a produs, a deținut și a comercializat ilicit alcool în cantități semnificative (de ordinul sutelor și miilor de litri).

A urmat o supraveghere tehnică, constând în interceptarea, localizarea convorbirilor și înregistrarea acestora de pe mai multe numere de telefon. Ulterior, după ce s-au strâns date din interceptări, au urmat perchezițiile la case din municipiul Satu Mare și Sătmărel.

Fiind audiat de către polițiști, sătmăreanul a relatat că de aproximativ 12-13 ani deţine la locuința sa un cazan de fiert țuică de 120 litri, pe care, de atunci și până în prezent, îl folosește pentru a fierbe/prelucra fructele culese pe parcursul anului din livada de pomi fructiferi pe care o deține. Astfel, cantitatea de alcool găsită la locuința sa cu ocazia percheziției domiciliare este rezultatul cantității de alcool acumulat pe parcursul ultimilor 12 – 13 ani de când folosește cazanul. Intenționa ca întreaga cantitate de alcool să o păstreze pentru nunta copiilor săi ca fiind un produs tradițional care atunci când va ajunge la o vechime de 20 – 30 ani va coincide cu evenimentele care urmează în familia sa.

În final, sătmăreanul a fost condamnat de către magistrații Judecătoriei Satu Mare la pedeapsa de un an de închisoare cu suspendare pentru ”săvârşirea infracţiunii de deţinerea în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 40 de litri alcool etilic”.

Sursa: Presasm.ro


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.