Acum cinci ani a intuit pandemia. Predicțiile lui Bill Gates despre ce se intampla dupa ce scapam de noul virus

TRIMITE PRIETENILOR

Bill Gates a prezis acum cinci ani pandemia cu care se confruntă SUA și întreaga lume. Viața post COVID nu va mai fi la fel, a spus fondatorul Microsoft.

Bill Gates este considerat acum un profet pentru spusele sale legate de apariția unei pandemii, cu cinci ani în urmă. El a vorbit acum despre cum se va chimba viața tuturor în era post-coronavirus, într-un podcast alături de actrița Rashida Jones, potrivit inc.com.

Pentru o și mai mare greutate a opiniilor sale, fondatorul Microsoft a stat de vorbă cu renumitul epidemiolog american Anthony Fauci. Iată principalele schimbări anticipate de Bill Gates.

Întâlnirile la distanță vor deveni regulă

Înainte de pandemie, într-un business un client ar fi putut fi îngrijorat dacă ar fi fost evitată o întâlnire față în față și s-ar fi simțit neglijat. Nu mai este cazul acum, pentru că măsurile de protecție împotriva COVID au încurajat teleconferințele și comunicarea la distanță a devenit un standard.

„La fel cum după Al Doilea război Mondial femeile au intrat pe piața muncii și multe dintre acestea și-au păstrat slujbele, apare ideea de „E nevoie să merg acolo fizic?”. „Putem să ne punem această întrebare”, spune Gates. Acest lucru se aplică întâlnirilor de lucru, dar și pentru alte interacțiuni personale anterioare.

„Ideea de a învăța sau de a avea o programare la medic sau un apel la job, să zicem pentru vânzări, în care interacțiunea se face doar prin ecran, fie prin Zoom sau Microsoft Teams, se va schimba complet”, spune Gates.

Softurile se vor îmbunătăți substanțial

Derivat din întâlnirile la distanță, nevoia de a avea instrumentele necesare duce la o îmbunătățire a softurilor dedicate acestui lucru.
Nu numai că ideea întâlnirilor la distanță va părea mai naturală, dar Gates prezice, de asemenea, că instrumentele pentru convorbirile la distanță se vor perfecționa.

Companiile pot roti angajații la birou

Dacă avem posibilitatea mai multor activități de la distanță, asta înseamnă că va trebui să ajungem mai puțin la birou și asta va avea efecte semnificative. Primul dintre acestea apare în modul în care companiile iau decizii legate de spațiile de birouri

„Cred că oamenii vor merge mai puțin la birou. Se va ajunge chiar la folosirea în comun a birourilor unei companii în care are angajații vin în zile diferite la lucru”, spune Bill Gates.

Vom alege să trăim în locuri diferite

Munca de la distanță are efect direct și asupra celei sociale, în comunitate, crede fondatorul Microsoft. Dormitorul va deveni cea mai importantă parte a casei, designul locuințelor se va regândi.

„În orașele care au mare succes, ia Seattle și San Francisco … chiar și pentru o persoană cu salariu mare, care acum cheltuie o sumă importantă de bani pentru chirie”, în lipsa nevoii de a merge zilnic la birou, oamenii nu vor mai vrea să plătească sume mari de bani pentru a locui în centrul orașului și se vor retrage în locuințe mai mari în suburbii, în locuri mai puțin aglomerate”, a mai prezis Gates.

Vei socializa mai puțin la locul de muncă și mai mult în comunitatea ta

Modul în care socializăm se va schimba și el, crede Gates, iar oamenii vor deveni mai rezervați în comunitatea de la job-poate și din cauza interacțiunii exclusiv online- concentrându-se mai mult pe familie și comunitatea unde locuiesc.

„Contactele sociale la muncă vor scădea în intensitate și vom interacționa de acasă, după serviciu, să spunem seara, cu prietenii, pentru că există tendința aceea de socializare după ce facem o serie de lucruri la distanță în timpul zilei, energiile vor fi canalizate în această direcție, cu o schimbare a echilibrului” a mai spus Bill Gates.

Lucrurile nu vor reveni total la normal mult timp de acum încolo

Bill Gates a căzut de acord cu Anthony Fauci, spunând că vaccinul nu oferă o soluție imediată pentru combaterea bolii, pentru că, chiar dacă acesta va eradica coronavirusul în SUA, lucrurile nu vor reveni la normal decât atunci când întreaga lume va învinge boala.

„Există un scenariu în care numărul îmbolnăvirilor va fi minim în SUA, dar va rămâne ridicat în restul lumi. Cei mai mulți dintre oamenii vor fi sceptici în comportament, mai ales dacă au alături persoane cu grad mare de risc la îmbolnăvire, precum bătrânii. Revenim la normalitate nu când SUA va deține controlul asupra pandemiei, ci și restul lumii” au precizat Gates și Fauci.

Următoarea pandemie va fi mai ușor de combătut

Pandemia de coronavirus a fost un vis urât, dar Bill Gates crede că ne-a pregătit doar pentru ce e mai rău și la următoarea infecție care se va răspândi la nivel global, omenirea va fi mai pregătită

„Ne-am antrenat și ăsta este motivul pentru care următoarea pandemiei va avea un efect mai puțin distructiv. Scenariile de luptă împotriva virusului au fost perfecționate și majoritatea țărilor vor reacționa precum Coreea de Sud și Australia, care au testat foarte rapid populația și i-au băgat în carantină pe cei infectați. Nu vom mai fi așa de naivi” a mai spus Bill Gates. scrie stirileprotv.ro


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.