Adio, Revelion! Ludovic Orban a anunţat unde s-au INTERZIS petrecerile

TRIMITE PRIETENILOR

Petrecerile de Revelion din acest an s-ar putea ține doar în acele zone sau localități unde rata de incidență a cazurilor de COVID-19 va fi sub 3 la mia de locuitori, potrivit declarațiilor făcute de Ludovic Orban.

”Am văzut semi-fake news-ul care a fost distribuit. Eu am dat un răspuns la o întrebare spunând că, normal, dacă într-o localitate, rata de răspândire este de peste 3 la mie, nu sunt permise activitățile în cadrul restaurantelor.

 De asemenea, întrebat de petreceri private, am spus că, dacă se menține actualul nivel al infectărilor, cel mai probabil, ele fiind considerate petreceri private, e posibil să nu fie permis. 

Dar până la Revelion mai avem mult. Cel mai important este să ne mobilizăm în această perioadă. Dacă oamenii respectă regulile de protecție sanitară, un număr cât mai mare de oameni, indiferent unde se găsesc, vom putea reveni cât mai repede la un nivel de normalitate”, a declarat Ludovic Orban.

Până azi, în România, au fost confirmate 276.802 de cazuri, în total191.085 de persoane au fost declarate vindecate. În ultimele 24 de ore au fost confirmate 9.714 de cazuri noi.

Numărul total de bolnavi internați în spitale este de 11.489. Sunt 1.014 de pacienți la ATI în acest moment.

Totalul de decese în România a ajuns la 7.540 de persoane, în timp ce în ultimele 24 de ore au murit 121 de persoane. 112 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 1 pacient decedat nu au prezentat comorbidități, iar pentru 8 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

Nu mă așteptam să fie o creștere chiar în ritmul acesta. Dar pe de altă parte, bulgărele care se rostogolea era evident, că dacă sunt niște cazuri, în niște zile, urmează persoanele care au fost în contact cu cei pozitivi și lucrurile merg mai departe.

Vom ajunge în punctul în care toate spitalele vor avea un dublu circuit. Fie că vorbim de Terapie Intensivă, fie că vorbim de locurile care nu țin de Terapie Intensivă.”, a explicat Adrian Marinescu, medic infecționist.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.