Epidemia de bruceloză care a izbucnit în China a ajuns la peste 6.000 de cazuri. Virusul „a scăpat” din laborator a avut loc anul trecut, dar autoritățile chineze au oferit informații publice abia acum

TRIMITE PRIETENILOR

Câteva mii de persoane dintr-o provincie din China au fost testate pozitiv pentru bruceloză, o boală transmisă printr-o bacterie de la animale. Focarul de îmbolnăviri a apărut după ce bacteria a fost incorect manipulată și a „scăpat” într-un laborator al unei companii bio-farmaceutice ce produce vaccinuri pentru animale.

Chinezii spun că bacteria provine de la oi, bovine şi porci şi că au testat peste 50.000 de locuitori ai oraşului, dintre care peste 6.000 au avut rezultate pozitive la această boală.

Agenţia Reuters transmite că autoritățile chineze au oferit informații publice despre epidemie abia în septembrie, deşi incidentul a avut loc anul trecut.

În general, bruceloza nu se transmite de la om la om, ci doar de la animal la om. Poate provoca febră, dureri de cap şi articulare. Unele simptome pot deveni cronice şi nu dispar. 


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.