Alerta de infestare cu noul virus la Camera Deputatilor! Au fost depistate 11 cazuri

TRIMITE PRIETENILOR

Autoritatile au depistat unsprezece cazuri pozitive  de c0ronavirus in randul angajatilor Camerei Deputatilor. Astfel, Camera Deputatilor pastreaza si respecta, in continuare, masurile de prevenire si combatere a raspandirii virusului SARS-C0V-2, iar personalul de specialitate, tehnic si administrativ asigura, in conditii optime, procedurile necesare derularii activitatii legislative.

Forul legislativ, precizari de ultima ora

„La Camera Deputatilor sunt inregistrate, in prezent, 11 cazuri de infectare cu COVID-19 in randul angajatilor, toate persoanele aflate in aceasta situatie urmand procedurile necesare legale in vigoare. Toate structurile institutiei si-au stabilit, inca din luna martie, un program de lucru decalat, care permite evitarea aglomeratiei, si o mare parte dintre angajati au optat pentru posibilitatea de a lucra de la domiciliu”

Masurile implementate pentru protectia alesilor si a angajatilor Camerei

In comunicat se precizeaza ca au fost implementate toate masurile necesare pentru protectia deputatilor si a angajatilor, respectiv „masti de protectie la intrarea in institutie, produse dezinfectante si gel dezinfectant in birouri si in spatiile comune, panouri din plexiglas, benzi de marcare pentru respectarea distantei de 1,5 metri, dispozitive non contact pentru masurarea temperaturii, dezinfectie a locurilor comune din cladire (lifturi, grupuri sanitare si alte spatii folosite in comun), nebulizare spatii. Accesul in cladire se realizeaza prin trasee special marcate atat pentru acces, cat si pentru iesire”.

Totodata, in ceea ce priveste activitatea parlamentara, au fost implementate proceduri de dezbatere si vot la distanta pentru desfasurarea sedintelor comisiilor, a sedintelor de plen, ale Biroului permanent, iar sedintele Camerei Deputatilor si sedintele comune ale Camerei Deputatilor si Senatului care au necesitat prezenta fizica a parlamentarilor s-au desfasurat in conformitate cu proceduri speciale care asigura respectarea distantarii sociale, pe langa masti si dezinfectant fiind puse la dispozitie si manusi, iar locurile din sala de plen au fost marcate cu buline albe, anunta Agerpres.

Pe ecranele de signalistica si pe panourile special amenajate ruleaza informatiile prin care angajatii sunt permanent informati in legatura cu masurile si procedurile pe care trebuie sa le urmeze in cazul aparitiei simptomelor de infectare.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.