Alerta EXTREMA in urmatoarea perioada. Romania, lovita de vijelii, ploi torentiale si grindina. Harta judetelor vizate

TRIMITE PRIETENILOR

Alerta METEO. ANM a emis un nou cod galben de ploi torentiale, vijelii si grindina. Aceste fenomene vor afecta afecta mai mult de jumatate din tara.

Codul galben intra in vigoare marti la ora 15.00 si va fi valabil pana miercuri, la ora 11.00.

In perioada mentionata mai sus, in Banat, Crisana, Maramures, Transilvania, nordul Moldovei, precum si in vestul si nordul Olteniei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata ce se va manifesta prin descarcari electrice, vijelii, grindina si averse ce vor avea si caracter torential.

Cantitatile de apa vor depasi 25…30 l/mp. Temporar vantul va avea intensificari la munte, in special la altitudini mari in Carpatii Meridionali, cu rafale ce vor depasi 80…90 km/h.

Deasemenea, meteorologii au emis si o informare valabila de marti, ora 15.00 pana joi, ora 20.00.

Instabilitatea atmosferica va fi temporar accentuata, la inceput in vestul si nord-vestul tarii, seara si noaptea de marti spre miercuri (25/26 mai) in sud-vest, centru si nord-est, apoi cu precadere in sud, centru si est.

Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea si caracter torential, frecvente descarcari electrice, izolat caderi de grindina si intensificari de scurta durata ale vantului. In intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitatile de apa vor depasi local 15…20 l/mp, iar pe arii restranse 30…35 l/mp.

Astfel de fenomene se vor semnala si in restul teritoriului, dar pe suprafete mai mici si pentru intervale scurte.


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.