Amenzi usturătoare pentru părinţii a căror copii au absente la scoală.

TRIMITE PRIETENILOR

Marea Britanie doreşte revenirea la obligativitatea frecventării şcolare pe viitor, iar sancţiunile ar fi un pas important în acest sens.

Ministrul Educaţiei din Marea Britanie, Gavin Williamson, a anunţat că părinţii care nu îşi trimit copiii la şcoală vor fi amendaţi.

Cu excepţia cazului în care există un motiv întemeiat pentru absenţă, vom aplica amenzi familiilor“, a spus Williamson, potrivit BBC.

De cealaltă parte, cadrele didactice se opun măsurii anunţate de ministru şi solicită mai multă flexibilitate. “Mulţi părinţi vor fi speriaţi şi neliniştiţi“, spune Geoff Barton, liderul sindicatului profesorilor ASCL.

Pe de altă parte, chiar dacă nu încurajează abandonul şcolar, părinţii spun că preferă ca decizia de a frecventa sau nu cursurile să fie la latitudinea fiecăruia. De altfel, aceştia spun că măsura anunţată de Williamson este o “ameninţare” sau o “glumă proastă”.

Mai mult, părinţii nu sunt de acord nici cu propunerea ministrului de a nu se respecta distanţarea fizică de 1-2 metri.

Decizia finală cu privire la amendarea părinţilor aparţine profesorilor, care vor decide dacă o absenţă este sau nu motivată. În cazul în care absenţa nu va fi motivată, familia va plăti 60 de lire sau 120 de lire, în cazul în care amenda nu e achitată în 21 de zile.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.