Amnistie fiscală propusă de Diana Șoșoacă: Românii amendați în starea de urgență vor primi banii înapoi

TRIMITE PRIETENILOR

Senatoarea independentă Diana Șoșoacă a depus, în Senat, un proiect de lege care șterge amenzile primite de români pentru încălcarea restricțiilor din starea de urgență.

Amnistia fiscală propusă de Șoșoacă se referă atât la românii care și-au achitat amenzile, cât și la românii care nu au plătit sancțiunile contravenționale:

  1. Românilor care și-au plătit amenzile li se vor restitui banii, la cerere
  2. Persoanele amendate si care nu au achitat inca amenda nu mai au obligatia achitarii acesteia, iar organele fiscale nu vor trece la executarea silită

Proiectul urmează să intre în dezbaterea parlamantarilor.

Judecătorii CCR au hotărât, anul trecut, că a fost neconstituțională legislația în baza căreia s-au acordat amenzile din starea de urgență. Totuși, decizia CCR nu a șters amenzile, ci a oferit posibilitatea românilor să se adreseze în instanță pentru contestarea proceselor verbale.

S-au dat 300.000 de amenzi contravenționale care au ajuns la o valoare totală de 600 de milioane de lei în starea de urgență.

Proiectul de lege depus de senatoare:

content-image


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.
Enable Notifications    OK No thanks