🔗 Conectează-te cu Noi

▶️ Urmărește pe YouTube

ANAF porneşte tăvălugul: Sute de mii de persoane fizice vor fi verificate

TRIMITE PRIETENILOR

ANAF va efectua verificări pentru a recupera impozitele neplătite de către persoanele fizice. Preşedintele ANAF, Lucian Heiuş, a declarat vineri că inspectorii Fiscului vor demara la data de 1 iulie verificări în baza analizelor de riscc. Aceste analize sunt deja efectuate şi în urma lor s-au descoperit sume nedeclarate în valoare de peste 104 miliarde de lei. Aceasta sumă echivalează cu peste 20 de emiliarde de euro.

Într-o conferință de presă, el a susținut că ANAF a făcut o analiză din care a rezultat că 561.000 de persoane fizice ar fi acumulat în total venituri de 20 de miliarde de euro în plus față de cele pe care le declaraseră. Inspectorii ANAF se vor uita inclusiv pe Facebook și alte rețele sociale să vadă cu ce se laudă românii, pentru a-i putea taxa ulterior.

„Am luat din bazele noastre de date ale ANAF-ului şi din bazele de date ale altor instituţii ale statului, primării, în special, şi conturi bancare şi am văzut în fiecare an ce bunuri mobile şi imobile s-au achiziţionat de fiecare persoană în parte, cum au evoluat sumele de bani în conturile bancare, cu cât, cu ce sume şi au creditat propriile societăţi, cu ce sume şi-au majorat capitalurile societăţilor pe care le au sau ce alte cheltuieli au putut să angajeze. Sunt convins că nu am reuşit să găsim toate cheltuiele pe care le-au angajat, că nu avem bazele de date suficient de bine puse la punct. Şi după aceea am luat şi am verificat pentru fiecare CNP în parte ce venituri au declarat. Legea spune în felul următor: dacă există o diferenţă de 10 la sută dintre venitul estimat şi venitul declarat, dar nu mai puţin de 50 000 de lei, deja există o neconcordanţă la declarare. Există deja un risc în acest domeniu”, a susținut Heiuş, citat de News.ro.

„Am dat o sarcină Direcţiei Generale de Control Venituri Persoane Fizice să-mi facă o analiză de risc şi am pornit de la 20 de milioane de CNP-uri. Făcându-se această analiză de risc, am constatat cu stupoare şi cu revoltă de-a dreptul că 561 de mii de persoane, de CNP-uri, au acumulat – şi am luat doar patru ani: 2016, 2017, 2018, 2019, anul 2020 o să-l finalizăm la sfârşitul lunii septembrie, iar anul 2021 probabil la sfârşitul anului – au acumulat 561 de mii de persoane o diferenţă între veniturile estimate de noi şi veniturile declarate şi impozitate de 20 de miliarde de euro”, a mai spus șeful ANAF.

El susține că prin controalele pe care urmează să le facă ANAF ar ajuta companiile care operează corect.

Principalele declaraţii ale preşedintelui ANAF, Lucian Heiuş:

ANAF va efectua verificări asupra a 561.000 de persoane fizice.

„Nu mă interesează cum îi cheamă, mă interesează doar CNP-ul. Lună de lună, cel puţin 70 de echipe vor face verificări”, a declarat Lucian Heiuș

  • Acesta este glonţul de argint pentru cei care nu înţeleg că nu se mai poate să nu-ţi plăteşti taxele. Din fericire, avem resurse şi progranme informatice pentru a găsi aceste proprietăţi pe care nu le-au declarat.
  • Nu cred că dacă vom găsi diferenţe în urma aceste controale, va mai putea spune cineva că a găsit banii în grădină la bunica.
  • Este necesar să oprim flagelul acestor oameni care fură şi fac evaziune şi se consideră şi exemple pentru tânăra generaţie.
  • Trebuie să aducem banii la bugetul de stat
  • Analizele de risc au identificat zonele unde sunt cele mai mari sume acumulate de persoane fizice şi nu ar fi plătit taxe către stat. Valoarea totală a acestor sume este de 104 miliarde de lei din care:

– Regiunea Braşov: 11,3 miliarde lei

– Bucureşti: 29,9 miliarde lei

– Cluj: 14,3 miliarde lei

– Craiova: 6,3 miliarde lei

– Galaţi: 12,4 miliarde lei

– Iaşi: 12,5 miliarde lei

– Ploieşti: 19,4 miliarde lei

– Timişoara: 8,4 miliarde lei

Lucian Heiuș a declarat că ANAF se va concentra pentru a efectua verificări în zonele mai sus menționate.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.