Angajatorul va acoperi facturile la utilităţi pentru angajaţii care lucrează de acasă. Câţi bani puteţi primi lunar

TRIMITE PRIETENILOR

Începând din 2021, angajatorii vor acoperi facturile la utilităţi pentru angajaţii care lucrează de acasă. Salariaţii ar putea primi până la 400 de lei/lunar. Sumele nu sunt impozabile şi pot fi alocate fără documente justificative din partea beneficiarilor.

Legea 296/2020, care prevede faptul că angajatorul va acoperi facturile la utilităţi pentru angajaţii care lucrează de acasă, a fost publicată  în Monitorul Oficial. Salariaţii care muncesc în regim de telemuncă vor putea primi cel mult 400 de lei de la angajatori pentru a-şi plăti facturile la utilităţi (energie, apă, încălzire, internet etc).

De banii aceştia angajatul îşi poate cumpăra şi mobilier sau echipamente de lucru, conform legii. Firmele le vor putea oferi telesariaţilor banii pentru utilităţi fără ca aceştia să fie nevoiţi să aducă documente justificative.   Sumele acordate nu sunt impozabile, nu se cuprind în baza de calcul pentru contribuţii sociale, iar aceste cheltuieli sunt deductibile pentru determinarea rezultatului fiscal, prevede Legea 296/2020, publicată în Monitorul Oficial la 21 decembrie.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.