Asistenta care s-a ocupat de Petrică Mîţu Stoian, dezvăluiri incredibile: „Mi-a spus că îi este rău şi a leşinat”

TRIMITE PRIETENILOR

O asistentă a vorbit despre problemele de sănătate cu care s-a confruntat Petrică Mîţu Stoian. Femeia a povestit că, la un moment dat, artistul de muzică populară a suferit un puseu de tensiune şi a leşinat.

Asistenta care s-a ocupat de Petrică Mîţu Stoian, dezvăluiri incredibile

„Mi-a spus că îi este rău, prezenta un puseu de tensiune. Am luat tensiometru, l-am adus, dar a trebuit să pun o perfuzie între timp. A leșinat. Pur si simplu a zis ”îmi este rău” și l-am așezat pe pat..am luat tensiometrul, am văzut că are 20 cu 10 și jumătate tensiune, pulsul foarte tahicardic, rapid..am chemat infirmieră, l-am suit pe căruț, l-am dus la Cardiologie, unde era doctorița…

A stat 45 de minute, a primit îngrijiri medicale, i s-a făcut o electrocardiogramă, apoi a fost consultat…De atunci am făcut eu legătura, că avea probleme cu inima de mai mult timp.

Îmi zicea: Vă rog eu frumos, am mai făcut pusee din astea de tensiune, nu mai îmi țineți morală, că eu vin, mă refac…sunt obosit! Am fost plecat, sunt obosit, așa mi-a zis. Obosit, a zis de oboseală, a fost plecat, a condus noaptea…și obosit. Nu știu de alte probleme de sănătate. L-am avut ca pacient și îmi pare rău că s-a întâmplat inevitabil vorbind”, a dezvăluit asistenta la Prima TV.

Reamintim că Petrică Mîţu Stoian s-a stins din viață sâmbăta trecută, la vârsta de 61 de ani, după ce a urmat un tratament post-co.vid, la o clinică privată din Reșița. Acesta a fost înmo.rmântat pe 10 noiembrie, la cim.itirul Ungureni din Craiova.

M.oartea lui Petrică Mîţu Stoian schimbă regulile pentru tratarea pacienţilor C.OVID. Ministerul Sănătăţii a precizat că în luna aprilie 2021 a aprobat prin Ordinul ministrului Sănătății nr. 534/22.04.2021, Protocolul de Medicină Fizică și de Reabilitare post-C.OVID-19 elaborat de Comisia de specialitate Medicină Fizică și Reabilitare post-C.OVID-19. Documentul se referă la procedurile de recuperare și reabilitare ale pacientului trecut prin CO.VID-19, precum și la activitatea personalului medical pentru recuperarea și reabilitarea pacientului post-C.OVID-19.

„În ceea ce oxidenoterapia hiperbară, reprezentanții Comisiei de Medicină Fizică și de Reabilitare a Ministerului Sănătății au decis neincluderea acestei terapii în protocolul de tratament, având în vedere că, în prezent, nu există studii pertinente care să dovedească eficiența în C.OVID-19.

Singura mențiune privind camera hiperbară în cadrul Protocolului de medicină fizică și de reabilitare post-C.OVID-19 se află la secțiunea alte posibile dotări suplimentare ale unui centru de excelență în recuperare fizică”, a transmis Ministerul Sănătăţii în urma dezbaterilor aparute după moartea interpretului de muzică populară Petrică Mîţu Stoian.


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.