Certificatul verde se schimbă din temelii?! Va fi impus prin lege: “Găsim o altă formulă”

TRIMITE PRIETENILOR

Certificatul verde, folosit în prezent în România în baza unei Ordonanţe a Guvernului României, ar putea fi impus, în curând, printr-un proiect de lege trecut prin Parlament. Ce a anunţat, duminică, premierul interimar Florin Cîţu pe această temă?

Duminică, 14 noiembrie, au avut loc noi negocieri între PNL şi PSD pe tema formării noului Guvern. Ce s-a negociat despre controversatul certificat verde?

Se schimbă certificatul verde în România? Ce au discutat despre asta cele două partide
Premierul interimar Florin Cîţu, preşedinte al PNL, le-a explicat jurnaliştilor că duminică nu au existat discuţii despre certificatul verde între cele două formaţiuni politice. Liderul liberal insistă că îşi doreşte să încurajeze va.ccinarea populaţiei prin intermediul acestui certificat şi vorbeşte despre măsurile mult mai dure adoptate în alte ţări din Europa.

“Nu am discutat astăzi, aici, despre certificatul verde. Rămân la aceeași idee, noi vrem să încurajăm va.ccinarea și trebuie să ne uităm ce se întâmplă și în restul Europei.

Ni se aduc exemple din restul Europei, în restul Europei sunt măsuri mult mai dure decât avem noi în România astăzi”, a declarat, duminică, Florin Cîţu, întrebat despre certificatul verde.

Preşedintele PNL a comentat şi pe tema declaraţiei sale anterioare, de vineri. Acum două zile, Cîţu spunea: “Cei care nu s-au vac.cinat trebuie să se testeze, dar nu pe banii de la buget. PNL nu e de acord ca principiu ca cei care nu se v.accinează să fie testați pe costurile celorlalți cetățeni din România care sunt vacc.inați. O să găsim o altă formulă.”

Duminică, Florin Cîţu a explicat că este o chestiune de principiu, spunând că nu i se pare normal să susţină faptul că cineva nu vrea să se vacc.ineze cu bani de la buget. El a subliniat că acest lucru este şi mai important în cazul medicilor şi profesorilor care refuză să se vacc.ineze, pentru că ei ar trebui să fie exemple în societate.

“Certificatul verde există prin Ordonanță, se aplică, vedem dacă putem trece și proiectul de lege”
“Acolo era o chestie de principiu, nu mi se pare normal să susținem prin bani de la buget faptul că cineva nu vrea să se vacc.ineze, mai ales că este vorba de medici sau de profesori, care ar trebui să fie exemple în societate.

Vom discuta și vom vedea care va fi formula finală. În acest moment, certificatul verde există prin Ordonanță, se aplică, vedem dacă putem trece și proiectul de lege.

Din partea noastră, da. Am spus foarte clar că nu suntem de acord, în momentul în care aceste costuri se vor duce pe buget, mai ales că este vorba, ca principiu, persoanele care s-au vac.cinat îi va susține pe cei care nu s-au va.ccinat”, a precizat Florin Cîţu.


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.