Atac cu rachete. Americanii au confirmat: „SUA au efectuat o ofensivă aeriană”

TRIMITE PRIETENILOR

Un atac cu rachete a avut loc în apropierea aeroportului din Kabul, ofensivă revendicată ulterior de forțele militare SUA, potrivit a doi oficiali americani.

Un atac cu rachete a avut loc duminică lângă aeroportul din Kabul, într-o zonă rezidențială. Ofensiva a fost revendicată de forțele militare americane, potrivit a doi oficiali SUA.

Imaginile surprinse la fașa locului arată o casă lovită de rachetă.

Corespondentul Reuters, Idrees Ali, a anunțat pe rețelele de socializare că doi oficiali SUA l-au informat că forțele militare din Statele Unite ale Americii au efectuat un atac aerian la Kabul. Oficialii SUA și-a păstrat anoimatul și au motivat atacul spunând că ofensiva a vizat militanți suspectați ai ISIS-K, relatează Observator.

Atac. Israelul se pregăteşte ofensiva asupra Iranulului

Pregătiri de război. Afganistanul nu este singurul focar de panică pentru întreaga lume. Armata israeliană accelerează planurile operaţionale împotriva Iranului în contextul în care programul nuclear al Teheranului avansează, afirmă general-locotenentul Aviv Kohavi, şeful Statului Major militar din Israel.

„Progresele programului nuclear iranian au forţat Israelul să accelereze planurile operaţionale, iar bugetul apărării aprobat recent este configurat în acest sens”, a declarat Aviv Kohavi, şeful Statului Major al armatei israeliene, citat de cotidianul The Jerusalem Post. Declaraţia vine după ce luni ministrul israelian al apărării, Beni Gantz, a spus miercuri, 25 august, că Teheranul s-a apropiat semnificativ de momentul la care va fi în măsură să dezvolte o armă nucleară. Gantz a făcut aceste declarații în timp ce prim-ministrul Naftali Bennett vizitează Washingtonul pentru a discuta cu Joe Biden despre Iran, în cadrul primei sale vizite de stat în SUA în calitate de șef al guvernului israelian.


TRIMITE PRIETENILOR
creditprime.ro

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.