Au sunat SIRENELE de război. Cerul s-a înroşit de rachete. Atacul cu AVIAŢIA militară a avut loc toată noaptea!

TRIMITE PRIETENILOR

Armata israeliană a bombardat sâmbătă noaptea poziţii din Palestina, după violenţe produse la graniţă, soldate cu zeci de răniţi.

Israelul a atacat, sâmbătă seară, cu aviaţia militară poziţii islamiste din Fâşia Gaza, după confruntări violente între agenţi ai serviciilor de securitate israeliene şi protestatari palestinieni, soldate cu rănirea unui israelian şi a zeci de palestinieni.

Conform cotidianului The Times of Israel, confruntările s-au produs în mai multe zone situate de-a lungul frontierei Israelului cu teritoriul palestinian Fâşia Gaza.

Un agent al Poliţiei de frontieră din Israel a fost împuşcat de un palestinian, fiind în stare critică.

Cel puţin 41 de protestatari palestinieni au fost răniţi în confruntările cu agenţi ai serviciilor de securitate israeliene, potrivit Ministerului Sănătăţii din Fâşia Gaza. Un copil palestinian în vârstă de 13 ani este în stare gravă.

Ca ripostă la violenţe, avioane militare israeliene au atacat, sâmbătă seară, poziţii ale mişcării islamiste Hamas din centrul şi nordul Fâşiei Gaza, conform site-ului Ynetnews.com.

În plus, trupele israeliene poziţionate în zona frontierei cu Fâşia Gaza au fost suplimentate. „Pe baza evaluării situaţiei, s-a decis suplimentarea efectivelor Diviziei militare din zona frontierei cu Fâşia Gaza”, a comunicat armata israeliană.

Israelul vrea să construiască în Cisiordana ocupată aproximativ 2.000 de locuinţe pentru colonişti evrei şi câteva sute de locuinţe pentru palestinieni

Israel vrea să aprobe construirea a 2.000 de locuinţe destinate unor colonişti şi a altor câteva sute destinate unor palestinieni, în Cisiordania ocupată, pentru prima oară de la învestirea Guvernului Naftali Bennett, în iunie, au anunţat joi surse israeliene, relatează AFP.

Un oficial israelian în domeniul securităţii a declarat AFP, sub protecţia anonimatului, că autorităţile urmează să autorizeze săptămâna viitoare construirea a ”aproximativ 2.000 de locuinţe în localităţi evreieşti” din Cisiordania, un teritoriu palestinian ocupat de israel din 1967.

Ele ar urma să aprobe, de asemenea, construirea a ”aproximativ 1.000 de locuinţe destinate unor palestinieni în zona C”, un sector din Cisiordania aflat sub control civil şi securitar israelian, potrivit acestei surse.

Consiliul Superior al Planificării din cadrul administraţiei civile, care aprobă în general aceste planuri, urmează să analizeze aceste proiecte la 17 şi 18 august, potrivit agendei instituţiei, afişată online.

Acest proiect vizează 1.956 de unităţi locative în colonii, dintre care 399 la Revava, 377 la Kedumim şi 286 la Bracha, colonii situate în apropierea oraşului palestinian Nablus, în nordul Cisiordaniei, a anunţat, într-un comunicat, organizaţa israeliană anticolonizare ”Pace Acum”.

Israelul intenţionează, de asemenea, să construiască locuinţe pentru palestinieni, în sectoarele Betleem (sud), Jenin şi Tulkarem (nord), potrivit acestui ONG.

Noi restricţii în întreaga lume ca urmare a răspândirii variantei Delta
Proiectul cu privire la palestinieni este o ”tentativă de legitimare a colonizării” israeliene şi trădează o ”dornţă de abatere a atenţiei comunităţii internaţionale şi opiniei publice mondiale”, denunţă într-un comunicat Ministerul palestinian de Externe. Aproximativ 475.000 de colonişti trăiesc în Cisiordania, unde trăiesc de asemenea 2,8 milioane de palestinieni.

Colonizarea Cisiordaniei ocupate şi a Ierusalimului de Est anexat de către Israel – ilegală în dreptul internaţional – a continuat în toate guvernele istraeliene, începând din 1967.


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.