Barbat batut crunt de primar si consilieri pentru ca i-a filmat in timp ce petreceau in primarie in timpul programului

TRIMITE PRIETENILOR

În cursul zilei de astăzi, activistul buzoian Robert Gabriel Nițu a publicat imaginile din care reiese clar că, pe data de 23 aprilie 2021, a fost bătut măr de patru indivizi în curtea Primăriei Vadu Pașii. Poliția a trimis dosarul la Parchet, dar împotriva agresorilor nu a fost luată nicio măsură.

Pe 23 aprilie 2021, Robert Gabriel Nițu s-a deplasat la Vadu Pașii pentru a filma petrecerea organizată cu ocazia onomasticii primarului Gheorghe Firon. La scurt timp avea să sune la 112, cerând ajutor, după ce a susținut că a fost bătut și tâlhărit în curtea primăriei.

Activistul a mers la spital pentru investigații, dar nu s-a oprit aici, ci a depus plângere penală pe numele agresorilor, printre care și primarul Gheorghe Firon. Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Buzău, dosarul a fost trimis, la începutul lunii iulie, către Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău.

Patru persoane ar fi reclamate de activist în dosarul în care figurează, conform poliției, trei fapte penale: loviri și alte violențe, furt și distrugere.

Contactat de publicația noastră, primarul Gheorghe Firon a precizat că deocamdată se fac verificări și că nu comentează imaginile apărute.

Atât a mai rămas din telefonul activistului după bătaia încasată.

Astăzi, după trei luni în care nicio imagine de pe camerele de supraveghere nu a fost făcută publică, Robert Nițu a postat un clip devastator pentru cei patru bărbați. În imagini se vede clar cum persoana este lovită cu bestialitate cu pumnii și cu picioarele, în timp ce este căzută la pământ.

Mai mult, un bărbat îi smulge telefonul activistului, iar altul îl calcă în picioare, după care ploaia de lovituri continuă.

Deși imaginile s-au aflat în posesia anchetatorilor încă din luna aprilie, asupra agresorilor nu a fost luată nicio măsură.

Luna trecută, trei bărbați din Cernătești au ajuns în arest după ce l-au snopit în bătaie pe activistul buzoian Robert Gabriel Nițu. Cei trei au fost reținuți la o zi după comiterea faptelor, abia după ce imaginile au apărut în spațiul public.


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.