Bebeluș abandonat pe câmp, în Sibiu, cu o sticlă de lapte lângă el. Motivul pentru care mama lui a recurs la acest gest

TRIMITE PRIETENILOR

O fetiță de doar cinci săptămâni, abandonată de mamă pe un câmp din județul Sibiu, a fost găsită la timp și salvată de trei muncitori care treceau întâmplător prin zonă cu mașina. Unul dintre ei a găsit-o apoi și pe mama pruncului.

Tânăra de 22 de ani le-a spus polițiștilor că a fost alungată de partenerul ei și că nu are cum să-și crească bebelușul.

Atenție, urmează detalii care vă pot afecta emoțional!

Bebelușul a fost găsit de muncitorii primăriei Șeica Mare, care aveau de curățat un teren din apropiere. Unul dintre ei a observat o mogâldeață pe marginea drumului, lângă lanul de porumb.

Muncitor: ”Aici jos era bebelușul, așezat așa și sticla de lapte undeva aici. În oglinda retrovizoare am văzut ceva că se mișcă, o mânuță se ridică și am zis către colegi sigur e ceva acolo jos, un bebeluș”.

Muncitorii au ridicat copilul din iarbă și l-au învelit în haina unuia dintre ei. Mergând în sat, au zărit o femeie necunoscută și au luat-o la întrebări. Inițial, tânăra de 22 de ani a negat că ar fi mama pruncului.

Neluțu Anca, angajat primărie: ”Am insistat și am spus ”doamnă, dacă nu spuneți adevărul, sunteți pasibilă de pușcărie”. Și atunci a zis ”da, domnule este copilul meu”.

Mama spune că a fost dat afară din casă și nu avea cu ce să întrețină copilul

Femeia a mărturisit în cele din urmă că vine dintr-un sat aflat la 30 de km distanță. Locuia cu un bărbat care nu este tatăl fetiței, dar s-au certat și ea a ajuns pe drumuri.

Tiberiu Goia, angajat primărie: ”A agresat-o fizic și a hotărât să plece, a scos-o afară din casă. Pe urmă și-a dat seama că nu are cu ce să întrețină copilul și s-a hotărât să renuțe la acesta, părăsindu-l aici”.

Maria Răchită, localnică: ”Probabil a fost foarte necăjită, dar totuși nu trebuia să facă așa ceva: Putea să bată la ușă și să spună ”hai, doamnă și ia-o”, că eu imediat o luam”.

Polițiștii i-au dus la spital și pe mamă, și bebelușul.

Jan Mircea Truță, directorul medical Spitalul Municipal Mediaș: ”Are o infecție respiratorie, este puțin deshidratat, dar în rest starea generală nu îi pune viața în pericol”.

Femeia este cercetată pentru abandon și rele tratamente aplicate minorului, iar Direcția pentru Protecția Copilului a început procedurile pentru decăderea ei din drepturile părintești.

ȘTIREA INIȚIALĂ

O fetiţă în vârstă de cinci săptămâni a fost găsită, marţi dimineaţa, abandonată în şanţul de pe marginea drumului din apropierea localităţii Boarta, în stare bună.

Ea a fost transportată la Spitalul Municipal din municipiul Mediaş, pentru investigaţii suplimentare, a anunţat purtătorul de cuvânt al SAJ Sibiu, Vasile Scridon.

Reprezentanţii Direcţiei de Protecţie a Copilului au anunţat că fetiţa va fi dată în plasament la un asistent maternal după externare şi se va cere decăderea din drepturile părinteşti a mamei care a abandonat-o.

 

“În această dimineaţă la ora 9:37, SAJ Sibiu a primit un apel cum că o fetiţă de 5 săptămâni a fost găsită abandonată pe marginea drumului în apropiere de localitatea Boarta. Agenţii de poliţie sosiţi şi ei la fata locului au transportat fetiţa la postul de Poliţie din Axente Sever, unde Ambulanţa trimisă de la Mediaş a găsit o fetiţă de 5 săptămâni. Starea medicală a fetiţei era relativ bună, fără mărci vizibile traumatice şi fără semne de hipotermie. Echipajul SAJ a transportat fetiţa la Pediatrie Mediaş pentru investigaţii suplimentare. Ulterior, lucrătorii de poliţie au identificat şi mama care a fost şi ea transportată la spital”, a precizat Vasile Scridon.

Mama fetiţei abandonate, o tânără de 22 de ani, din localitatea Târnava, a fost externată după terminarea verificărilor medicale de la spital, potrivit Poliţiei.

“Reprezentanţii DGASPC au fost anunţaţi cu privire la cele constatate de către poliţişti, care au declanşat verificări în vederea stabilirii situaţiei de fapt şi aplicării măsurilor legale în consecinţă”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu, Elena Welter.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.