BICARBONATUL DE SODIU, MINUNE PENTRU SĂNĂTATE

TRIMITE PRIETENILOR

Poate folosești bicarbonatul de sodiu la gătit sau pentru alte treburi în gospodărie, dar îi cunoști mai puțin proprietățile de leac. Iată care sunt calitățile sale uimitoare!

Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit cu succes atât pentru îmbunătățirea stării de sănătate, cât și în tratamentele de înfrumusețare. Este bine ca fiecare dintre noi să avem în casă permanent acest produs și să-l întrebuințăm atât pentru uz intern, dar și în îndeletnicirile casnice.

TRATEAZĂ ARSURILE STOMACALE

Este bine știută acțiunea bicarbonatului de sodiu în hiperaciditatea gastrică. Ajută la tratarea arsurilor stomacale și a balonărilor. Dizolvă o linguriță plină cu bicarbonat de sodiu într-un pahar cu apă. Acest lichid reglează ph-ul stomacal. Majoritatea alimentelor pe bază de proteină animală, grăsimi, produse procesate, produc aciditate. Aceasta provoacă un disconfort major, dureri abdominale și balonare. De aceea, după o masă copioasă sau dacă știi că ai frecvent aceaste probleme, bea un pahar de apă cu bicarbonat.

ALBEȘTE DINȚII

Bicarbonatul de sodiu este și un excelent agent de albire a dinților. Are proprietăți abrazive, previne apariția cariilor dentare prin eliminarea bacteriilor de la nivelul cavității bucale. Tratează aftele și respirația urât mirositoare. După periajul normal, se pune puțin praf de bicarbonat pe periuță și se spală dinții cu el. Se face acest procedeu de două-trei ori pe săptămână, nu mai mult, pentru că poate distruge smalțul.

De asemenea, dacă ai fost mușcat de o insectă sau dacă te-ai ars stând prea mult la soare, soluția cu bicarbonat de sodiu te scapă de neplăceri. Amestecă praful cu puțină apă, până ajunge de consistența unei paste și aplică pe zona afectată. Lasă să se usuce, după care clătește.

ESTE DE AJUTOR ÎN AFECȚIUNILE FEMEILOR

Bicarbonatul de sodiu tratează infecțiile urinare și micozele. Ajută la stoparea secrețiilor vaginale și a mâncărimilor. Este un agent foarte bun în lupta cu candida albicanis, care apare în special după infecții tratate cu antibiotic. Se recomandă asocierea tratamentelor care includ antibiotic cu cele care conțin bicarbonat de sodiu. Pentru zona vaginală, se fac spălături cu apă călduță (un litru) în care s-au dizolvat una-două lingurițe de bicarbonat.

CUM POATE FI FOLOSIT ÎN CANCER

Studii recente arată faptul că bicarbonatul ajută la tratarea cancerului. În aceste situații se recomandă administrarea pe cale orală, în tumori ale tubului digestiv sau pentru zona rectală, clisme cu apă amestecată cu bicarbonat de sodiu. În cure de detoxifiere, se bea un pahar cu apă amestecat cu o linguriță de bicarbonat și zeama de la o jumătate de lămâie. Cura se ține două săptămâni. Pentru tratarea infecțiilor respiratorii, se pun într-o jumătate de litru de apă trei-cinci căței de usturoi pisați și o linguriță de bicarbonat. Se stă deasupra aburului pentru a inhala în prima zi a tratamentului cinci minute, după care se crește treptat până la 30 de minute.

ATENȚIE! Bicarbonatul nu poate fi administrat în bolile cronice sau acute fără acordul medicului curant. El poate fi folosit fără a-l întreba în fazele ușoare ale unor afecțiuni benigne. Însă, dacă nu trece suferința, pacientul va consulta doctorul și va urma formula de tratament indicată de el. Bicarbonatul de sodiu este contraindicat celor care au insuficiență cardiacă sau afecțiuni renale. Trebuie consumat cu prudență de cei care au recomandare să consume mai puțin sare sau deloc.


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.