Bogații ucraineni refugiați la Iași defilează cu bolizi de sute de mii de euro! Parcările hotelurilor de lux, pline de autoturisme înmatriculate în țara vecină

TRIMITE PRIETENILOR

O parte dintre refugiații ucraineni ajunși la Iași defilează pe străzi cu bolizi de sute de mii de euro. Războiul din Ucraina a făcut ca cei cu dare de mână să părăsească cât de repede au putut țara atacată de ruși. Dacă cei cu venituri modeste au ajuns în România cu trenul sau cu autocarul, bogații Ucrainei au trecut granița la volanul unor bolizi ce pot ajunge chiar și la 200.000 de euro bucata.

Cum cei care își permit asemenea mașini au și conturile pline, au ales să se cazeze la cele mai luxoase hoteluri din Iași. Ieri, 27.02.2022, în jurul prânzului, la Hotel Internațional erau parcate mașini ale ucrainenilor ce treceau de valoarea de 1.000.000 de euro. La hotelurile ”Unirea” și ”Traian”, parcările erau pline de autoturisme de lux. La fel era și parcarea hotelului ”Pleiada”.

O parte dintre bogații ucraineni refugiați la Iași conduc mașini chiar și de 200.000 de euro

Mașinile de teren cu sute de cai putere par să fie preferate de bogații ucraineni. De exemplu, doar în parcările hotelurilor din centrul Iașului erau 3 autoturisme Toyota Landcruiser model 2022, autoturisme ce costă chiar mai mult de 150.000 de euro/bucata. De asemenea, puteau fi observate autoturisme Range Rover ce au prețuri care depășesc 100.000 de euro și autoturisme Porsche la fel de scumpe. În orice caz, pe străzile Iașului sunt extrem de multe autoturisme înmatriculate în Ucraina. O parte dintre cei ce le dețin mai rămân în Iași, însă altă parte sunt doar în tranzit, dorind să ajungă în țări precum Italia, Franța sau Germania.

Cât plătesc pentru cazare la Iași

Astfel, la mai toate hotelurile din oraș sunt cazați ucraineni. Pentru o noapte de cazare, aceștia scot de buzunare între 200 și 700 de lei.

”UCRAINENII CARE AU VENIT LA NOI NU SUNT NECĂJIȚI. AU MAȘINI DE LUX DIN GAMA MERCEDES, TOYOTA, LAND ROVER. SUNT OLIGARHII UCRAINENI CARE SUNT DOAR ÎN TRANZIT PRIN IAȘI. SE DUC SPRE ȚĂRILE VESTICE, NU RĂMÂN LA NOI. AU VENIT PRIN REPUBLICA MOLDOVA DE SÂMBĂTĂ ȘI STAU O NOAPTE LA NOI, LA HOTEL. CEA MAI IEFTINĂ CAMERĂ ESTE 240 DE LEI ȘI CREȘTE PREȚUL. VREM SĂ AJUTĂM ȘI REFUGIAȚII UCRAINENI CU PĂTURI, SALTELE, DACĂ ESTE NEVOIE SĂ DUCEM ȘI LA VAMA SIRET”, SUSȚINE VASILE PUȘCAȘU, PATRONUL HOTELULUI ”TRAIAN”, DIN IAȘI.

Cozi kilometrice la intrarea în România

Ucrainenii intră în România prin vama Siret. De când a început războiul, mii de ucraineni au trecut frontiera. Ieri, cozile erau kilometrice, iar autoritățile române încercau pe cât posibil să scurteze timpii de așteptare. Femei cu copii în brațe așteptau înmărmurite să scape de coșmar și să plece din Ucraina. Trebuie precizat faptul că zeci de ieșeni s-au unit și au adunat alimente pe care le-au dus spre vama Siret. Nu doar ieșenii s-au mobilizat, la fel au făcut poate mii de români. Situația este una delicată, iar până în acest moment România este o destinație sigură.


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.