Elvetia renunta la neutralitate, ingheata toti banii lui Putin, Lavrov si premierului Rusiei. Alti 367 de bogatasi rusi raman fara banii din Elvetia

TRIMITE PRIETENILOR

Elvetia, destinatia preferata a oligarhilor rusi, a lasat deoparte traditia sa de neutralitate si a anuntat ca va adopta toate sanctiunile impuse deja de Uniunea Europeana Rusiei, anunta The Guardian.

In urma unei sedinte de guvern care a avut loc luni, presedintele Elvetiei, Ignazio Cassis, a declarat ca tara va ingheta imediat activele presedintelui rus Vladimir Putin, ale premierului Mihail Misusin si ale ministrului de externe Serghei Lavrov, precum si ale tuturor celor 367 de persoane sanctionate saptamana trecuta de UE.

Cassis a declarat astazi reporterilor: „Acesta este un pas important pentru Elvetia”.

Intr-o declaratie, guvernul elvetian a precizat ca va pune in aplicare sanctiunile in coordonare cu UE, adaugand ca este vorba „in primul rand de sanctiuni financiare si de bunuri”.

In acest fel, Elvetia raspunde la incalcarile grave ale dreptului international de care sunt responsabile aceste persoane.


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.