Budapesta solicita ca UDMR sa ajunga din nou Parlamentul Romaniei: „Este vital ca UDMR sa poata reprezenta interesele maghiarilor in cel mai solid mod posibil”

TRIMITE PRIETENILOR

Vicepremierul ungar Zsolt Semjen a afirmat joi ca este „vital” ca UDMR (Uniunea Democrata Maghiara din Romania) sa poata reprezenta interesele maghiarilor in cel mai solid mod posibil in parlamentul de la Bucuresti, ceea ce va fi posibil doar daca la alegerile legislative din 6 decembrie Uniunea va fi votata nu doar de cei din Romania, ci si de cetatenii romani care traiesc in diaspora, a consemnat MTI.

Vicepremierul ungar responsabil pentru politici nationale a facut aceste remarci intr-o conferinta de presa desfasurata online in finalul Conferintei Permanente Maghiare (Maert) si Consiliului Diasporei Maghiare, organizate in spatiul virtual din cauza epidemiei de coronavirus, informeaza Agerpres.

El le-a cerut totodata alegatorilor maghiari cu origini transilvane, care nu locuiesc pe teritoriul Romaniei si au cetatenie romana, posesori de documente romanesti (pasapoarte si carti de identitate), sa participe la alegeri. UDMR va putea reprezenta eficient valorile si interesele maghiare daca este sustinuta de alegatori, a explicat Zsolt Semjen.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.