Prăjitura cu caise este una dintre rețetele de prăjituri preferate, este dulce-acrișoară, aromată, fiind pe placul și celor mai mofturoși dintre noi. Atunci când suntem în extrasezon și nu găsim caise proaspete, putem folosi și caise din compot.
Iată ingredientele necesare:
3 ouă
170 g zahăr
160 g făină
150 g unt
Un plic praf de copt
200 g caise
Pentru sirop: 100 g zahăr și 300 ml apă
Pentru servit: zahăr pudră
Se mixează ouăle cu zahărul și apoi se adaugă făina amestecată cu praful de copt.
Se topește untul și se adaugă, apoi caisele se taie felii.
Se face un sirop din zahăr și apa, se pun caisele și se lasă la fiert 20 de minute. Se scurg bine, apoi se trec prin făină și se adaugă în aluat.
Se toarnă aluatul cu caise în forma de copt unsă cu unt și tapetată cu făină și se coace 40 de minute. Se servește cu zahăr pudră.
Prăjitura iese foarte pufoasă. Pofta buna!