CAISELE DAU GUST BUN DESERTURILOR – PRĂJITURĂ CLASICĂ CU CAISE, PUFOASĂ ȘI GUSTOASĂ

TRIMITE PRIETENILOR

Prăjitura cu caise este una dintre rețetele de prăjituri preferate, este dulce-acrișoară, aromată, fiind pe placul și celor mai mofturoși dintre noi. Atunci când suntem în extrasezon și nu găsim caise proaspete, putem folosi și caise din compot.

Iată ingredientele necesare:

3 ouă

170 g zahăr

160 g făină

150 g unt

Un plic praf de copt

200 g caise

Pentru sirop: 100 g zahăr și 300 ml apă

Pentru servit: zahăr pudră

Se mixează ouăle cu zahărul și apoi se adaugă făina amestecată cu praful de copt.

Se topește untul și se adaugă, apoi caisele se taie felii.

Se face un sirop din zahăr și apa, se pun caisele și se lasă la fiert 20 de minute. Se scurg bine, apoi se trec prin făină și se adaugă în aluat.

Se toarnă aluatul cu caise în forma de copt unsă cu unt și tapetată cu făină și se coace 40 de minute. Se servește cu zahăr pudră.

Prăjitura iese foarte pufoasă. Pofta buna!


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.