Cat de des dai tot ce ai mai bun?

TRIMITE PRIETENILOR

Aceasta intrebare chiar ii face pe oameni sa gandeasca si starneste intotdeauna o discutie lunga despre ce inseamna “sa dai tot ce ai mai bun”. Aceste discutii pot fi rezumate astfel: Cum poti sa dai tot ce ai mai bun cand te uiti le televizor sau vezi un film, cand vorbesti la telefon sau cand citesti un ziar sau o revista?

Evident, trebuie sa stabilim ce inseamna “da intotdeauna tot ce ai mai bun”. Dar mai intai, trebuie sa vedem ce nu inseamna acest lucru. Este important sa intelegi ce anume nu are nimic in comun cu a actiona tensionat si a fi stresat. Exista, de fapt, momente cand nu putem  face totul perfect. Astfel, sa dai tot ce ai mai bun nu inseamna sa muncesti optsprezece ore pe zi , sa renunti la odihna, sa mananci in graba si sa nu te mai intereseze de familie si de prieteni. De fapt, acestea reprezinta chiar opusul, deoarece asa procedam in momentele noastre cele mai proaste.

Sa dai tot ce ai mai bun inseamna doua lucruri:

  1. Sa stabilesti standarde personale inalte
  2. Sa respecti aceste standard, indifferent de circumstante.

Poti sa dai tot ce ai mai bun in timp ce te relaxezi sau socializezi, atat timp cat respecti standardele pe care ti le-ai stabilit.

Viata va fi intotdeauna nesatisfacatoare atunci cand nu dam tot ce putem si va fi intotdeauna mult mai implinita cand dam tot ce avem mai bun.

De ce? Pentru ca exista o legea simpla, fundamentala, care spune ca: Ceea ce primim de la viata va fi intototdeauna direct proportional cu ceea ce oferim vietii.

Stabileste-ti standare inalte in patru domenii importante

  1. Caracterul si onestitatea

Desi onestitatea este atat de importanta, constituie unul dintre subiectele despre care este cel ami greu sa vorbesti. Motivul este ca pentru multi pare un subiect inconfortabil. Toti am facut lucruri necinstite, unele dintre ele destul de grave si toti am suferit din cauza lipsei de onestitate a altora. Este o provocare sa fii onest in toate privintele. Ceea ce face ca lucrurile sa fie si mai greu de indreptat este convingerea multora ca “toata lumea face asa”.

Mai exista si convingerea gresita dra comuna ca nimeni nu este cinstit tot timpul.Aceasta convingere este gresita pentru ca exista foarte multi oameni care duc vieti de o impecabila integritate.

Acesti oameni traiesc linistiti, se comporta cu demnitate si castiga respectul tuturor.

  1. Cum ii tratam pe ceilalti

Regula reprezinta cel mai inalt standard pentru relatiile dintre oameni.

Defectele noastre ne stau uneori in cale. Unele dintre ele sunt lipsa de modestie, lipsade rabdare si lipsa de empatie.

  1. Munceste etic.
  2. Dezvoltarea personala

TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Oana