CAUZELE USCARII PARULUI

TRIMITE PRIETENILOR

Principalele vinovate de uscarea parului sunt….placa si foenul! Totusi, folosite corect, aceste doua ustensile nu fac ravagii la fel de mari precum factorii de mediu.

Frigul, vantul, aerul usccat pot deshidrata firul de par, provocand daune mari asupra aspectului sau. Insa, vremea capricioasa (prea rece sau, din contra, prea calda) nu este singura care determina uscarea si deteriorarea parului. Ustensilele de coafat calde, dar si destule obiceiuri la care nici nu te-ai fi gandit fac acelasi lucru. Cum nu putem influenta si controla vremea, poti urma cateva sfaturi pentru a diminua efectele negative. De asemenea, poti intreprinde cateva gesture bune, salvatoare pentru par. Iata ce si cine contribuie la uscarea parului tau!

SPALAREA FRECVENTA

Îţi place să-ţi simţi părul curat, fără pic de grăsime şi, în consecință, îl speli în fiecare zi. Este una dintre greşelile cel mai des întâlnite. La fel cum este folosirea unei cantităţi prea mare de şampon. Eliminarea uleiurilor naturale din păr are drept rezultat un păr tern şi uscat. Sebumul care îmbracă firul de păr are rol de hidratare şi protecţie și doar când este în cantitate mare aduce acel neplăcut aspect uleios.

Sfat. Specialiştii recomandă să umezim părul înainte de aplicarea şamponului şi să folosim puţin şampon, cât încape în căuşul palmei. Tot ei spun că părul trebuie spălat când se îngraşă sau se murdăreşte – altă regulă nu există!

FRECAREA PARULUI CU PROSOPUL

Cine nu face asta? Foarte puţini, doar cei care au aflat cât de mult rău face părului acest gest aproape firesc. Părul ud este foarte fragil, iar prin frecare, se rupe, se subţiază, devine vulnerabil!

Sfat. Părul se usucă mai uşor şi mai sigur înfăşurându-l în prosop câteva minute. Foloseşte acest răstimp în care prosopul absoarbe apa din păr pentru a-ţi aplica sumedenia de creme.

PERIAJUL PE PARUL UD

Aşa cum am spus deja, părul ud este predispus la deteriorare, mai puţin elastic şi probabilitatea de a se rupe e mai mare. Părul ud se piaptănă doar cu pieptăn cu dinţi rari, deşi e de preferat să faci această operaţiune după uscare. Făcut într-un mod excesiv, chiar şi periajul pe păr uscat îl deteriorează.

Sfat. Poartă-te cu blândeţe cu părul ud. Foloseşte pe cât posibil doar degetele pentru a-l descurca!

FOLOSIREA AERULUI PREA CALD

ând usuci părul, setezi uscătorul la temperatură prea ridicată. Iată o altă sursă de deshidratare rapidă a părului! Contrar părerii că părul se usucă mai repede dacă e mai cald, totuși aerul rece este de preferat, întrucât elimină apa fără a-l stresa termic. În plus, coafura îşi menține forma mai mult timp.

Sfat: orice temperatură ai folosi la uscare, mută temperatura uscătorului pe rece şi răcoreşte firul de păr pentru 20 de secunde când părul este complet uscat!

PLACA SI/SAU ONDULATORUL

Sunt aparatele care exercită cel mai mare stres termic asupra firului de păr şi, drept urmare, usucă cel mai tare părul. Folosite responsabil, el nu fac atât de mult rău părului, în special dacă alegi produsele care au la bază tehnologie avansată şi oferă protecţie.

Sfat. Utilizează aceste aparate numai după ce părul este perfect uscat, nu mai mult de o dată pe săptămână şi alege-le pe cele cu plăci ceramice şi infuzie de ioni negativi! Folosirea spray-urilor de protecţie termică intră în categoria „obligatoriu“.

CARENTA DE VITAMINE B

Multe femei se feresc de aceste vitamine ca să nu se îngraşe. E adevărat că ele cresc pofta de mâncare, dar sunt esenţiale pentru sănătatea şi frumuseţea părului şi a unghiilor. Carenţa de vitamine B duce la uscarea şi subţirea podoabei capilare.

Sfat. Consumă zilnic un aliment care să conţină vitamine B: cereale integrale, seminţe, nuci, varză, broccoli, soia, mazăre, fasole sau ciuperci.

FIXATIVUL

Excesul de îngrijire şi de cochetărie este la fel de periculos ca neglijarea îngrijirii. Prea multe produse de coafat sufocă firul de păr, dar și folosirea unui singur produs poate fi periculoasă – dacă alegem un fixativ puternic pe care-l aplicăm zilnic: acesta îl rigidizează şi îl usucă pentru a-i păstra forma.

Sfat. Fie alegi un astfel de produs doar pentru ocazii speciale, fie te orientezi către unul cu putere mai mică de fixare, dar care nu agresează așa de tare firul. De regulă, produsele prietenoase cu părul se îndepărtează într-o mare măsură prin periere, pe când cele agresive se curăţă numai prin spălare, scrie femeia.ro

Ştiai că şampoanele ce conţin sulfaţi şi detergenţi usucă părul în exces?


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.