Ce se va întâmpla din 10 octombrie în România?! Guvernul a decis miercuri seară. Noile măsuri implementate

TRIMITE PRIETENILOR

Guvernul a prelungit starea de alertă, cu 30 de zile. Anunțul intră în vigoare din 10 octombrie. Află care sunt noile măsuri.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a propus prelungirea stării de alertă. Acest lucru se va întâmpla, din 10 octombrie, pentru 30 de zile. Guvernul a adoptat miercuri seară Hotărârea pentru prelungirea stării de alertă.

Ce a anunțat Raed Arafat

„HG nu prevede nimic nou. Ea prelungeşte doar măsurile. La momentul în care încetează actuala HG intră automat noua HG.

Vreau să subliniez că măsurile, De fapt, sunt prevăzute în Legea 55/ 2020 care stabileşte măsurile din starea de alertă ce presupun limitarea unor drepturi şi libertăţi. Noi nu facem decât să prelungim măsurile şi să adoptăm ce a fost prin lege. Noi nu legiferăm”, a declarat, la rândul său, şeful DSU, Raed Arafat.Conform șefului DSU, experţii juridici au considerat că HG de prelungirea stării de alertă poate fi adoptată de Guvern, chiar dacă a fost demis prin moţiune de cenzură.

„Mai multe hotărâri de Guvern au fost aprobate, printre care prelungirea stării de alertă ”, a anunţat, miercuri seară, Florin Cîţu, la finalul şedinţei de Guvern.De asemenea autoritățile au venit cu un comunicat. „Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a adoptat, în şedinţa de astăzi, 6 octombrie 2021, Hotărârea numărul 80 prin care se propune prelungirea stării de alertă şi a măsurilor necesar a fi aplicate pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu menţinerea măsurilor adoptate în Hotărârea de Guvern nr. 932 din 9 septembrie 2021, cu modificările şi completările ulterioare”, au transmis, miercuri seară oficialii.

Starea de alertă se prelungește cu 30 de zile, începând din 10 octombrie.

Ministrul interimar de Interne, Lucian Bode, a declarat, marţi seară, că actualul Guvern, interimar din cauză că a fost demis prin moţiune de cenzură, va prelungi starea de alertă, însă nu va putea introduce noi restricţii.


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.