Cea mai bună rețetă de chiftele de post. Rețeta originală, exact așa cum o prepară măicuțele la mănăstire. E un adevărat deliciu

TRIMITE PRIETENILOR

Este vorba despre preparatul numit „chiftele din fasole boabe cu garnitură din orez”, așa cum se regăsește el în volumul „Mâncăruri și dulciuri de post”, publicat de prezbitera Garoafa Coman în anul 1994, la Editura Bizantină.

Ingrediente:

2 căni de fasole boabe

2-3 felii de franzelă

1 cană de orez

1 ceașcă de ulei

2 cepe

5-6 căței de usturoi

1 morcov

1 păstârnac

2 frunze de dafin

legătură de mărar

1 legatură de pătrunjel

50 grame de făină

sare

cimbru (după gust)

Mod de preparare:

Se fierbe fasolea după procedura obișnuită. După ce se schimbă prima apă, se pun morcovul, păstârnacul și ceapa, evident tocate. Se adaugă cele 2 frunze de dafin și se sărează după gust.

Când fasolea este bine fiartă se scurge de zeamă (Atenție! Nu aruncați zeama, pentru că o să vă trebuiască) și, într-un bol, se adaugă pâinea (înmuitată cu ceva zeamă de la fasole), usturoiul pisat, un pic de cimbru, dar și mărarul și pătrunjelul tocate.

Modul de preparare al orezului este cel standard, cu specificația că, după ce s-a fiert (nu uitați de sare!) este recomandat să-i puneți mărar din belșug.

Cel puțin așa susține prezbitera Garoafa Coman, care indică și faptul că mâncarea este infinit mai bună dacă orezul este servit rece. (sursa: fanatik)


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.