Cele 4 faze ale despartirii! Uneori ajuta sa stii la ce sa te astepti pentru a depasi repede si usor momentul

TRIMITE PRIETENILOR

Fiecare persoana e altfel construita si fiecare dintre noi orbeste despre altceva cand se gandeste la tristete. De aceea, fiecare femeie traieste in felul ei propriu o despartire tot asa cum orice relatie are particularitati unice, despartirea de cineva drag este unul dintre cele mai traumatizante evenimente din din viata cuiva. Pentru a depasi durerea despartirii, avem nevoie de o strategie de supravietuire, mai ales daca tu esti cea parasita. Pentru a elabora o strategie, se cuvine sa stim care sunt fazele unei despartiri. Psihologii sunt de acord ca exista patru etape prin are trec persoanele parasite. Intensitatea si durata fazelor variaza, dar ele se regasesc tot timpul dupa o separare.

1 NEGARE

Gandurile care apar in aceasta faza sunt: este doar o pauza, nu o despartire. La un moment dat ne vom impaca. Da, toate am gandit asta la un moment dat. Si apoi am vazut ca nu e deloc asa. Chiar daca partenerul care ne-a parasit a fost clar si n-a lasat loc de indoieli, este normal sa nu percepem realitatea la inceput. Si este chiar un lucru sanatos. In acest fel, ne protejam de primul soc. Daca despartirea presupune si lucruri organizatorice, de exemplu mutarea in alt loc sau impartirea bunurilor dupa un divort, este clar ca nu putem face fata si furiei, tristetii si dezamagirii.

Ce poti face: ia distanta fata de fostul partener. Sterge din telefon pozele cu el. Pune toate lucrurile de la el intr-o cutie. Leaga relatii noi, nu neaparat sentimentale, ci pur si simplu de prietenie, cu cat mai multi oameni. Fa vizite, iesi in oras u prieteni si prietene, ocupa-ti timpul cu activitati care-ti plac. Inconjoara-te de oameni care te iubesc si iti vor binele.

2 HAOS SENTIMENTAL

Gandurile de acum: ce idiot! Dar mi-e dor de el. Toti oamenii pe care ii iubesc ma parasesc! Aceasta faza nu are nevoie de explicatii. Acum vin la suprafata durerile si sentimentele pentru care nu eram pregatite in prima faza. Furia, tristetea, indoiala, depresia, anxietatea, toate se descarca acum.

Ce poti face: vorbeste despre ce simti. Lasa sentimentele sa iasa din tine si incearca sa fii o observatoare a lor. Nu pune stavila acestui suvoi emotional intens, este mai bine sa-l lasi sa se descarce. Daca vrei, ii poti scrie o scrisoare fostului iubit in care ii spui tot ce te macina. Inainte de toate insa, vorbeste cu prietenele si oamenii dragi din jurul tau.

3 REORIENTARE

Ganduri: ia te uita, tocmai am auzit cantecul nostru preferat si nici macar nu am plans! Bun venit in faza reorientarii! Acum am acceptat incheierea relatiei si durerea a trecut aproape complet. Sigur ca inca ne gandim la fostii parteneri, dar acest lucru nu ne mai intristeaza asa de mult. Viata este iarasi frumoasa.

Ce poti face: tot ce nu ai reusit cand erai impreuna cu fostul iubit. Intalneste-te cu fetele, admira barbatii draguti de pe strada, ia-ti un animal de companie incsrie-te la cursul de yoga sau taichi. Acum te poti bucura de libertatea de femeie singura si independenta.

4 TOATE PANZELE SUS!

Ganduri: e incredibil, dar adevarat. Ma bucur ca ne-am despartit. A fost decizia corecta, pentru ca nu ne mai simteam bine impreuna. In sfarsit, ai traersat fazele, le-ai supravietuit cu brio si acum te bucuri de viata. Abia acum esti pregatita pentru o noua iubire in viata ta, dar sfatul psihologilor este sa nu te grabesti. Ia lucrurile asa cum vin, fara panica sau anxietate.

Ce poti face: traieste si bucura-te de viata! Esti din nou stapana pe tine si pe sentimentele tale, nu te mai simti sfasiata, poti face tot ce iti doresti. In curand, vei vedea ca noua ta atitudine atrage nu doar prietenii, ci si potentiali candidati la rolul de iubit.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Oana