V-ați săturat de tradiționalele murături și vreți să consumați ceva inedit alături de o friptură savuroasă? Fructele murate dau o notă de rafinament oricărei mese și, în plus, au un gust inconfundabil.
Fructe murate – Prunele, excepționale alături de șnițele
Cei mai tari chefi bucătari spun la unison că cele mai indicate fructe pentru a fi murate rămân prunele. Cu o condiție: să puneți în borcan alături de prune cuișoare, anason și cardamon.
Pentru o asemenea delicatesă aveți nevoie de 1 kg prune, 500 g zahăr, 250 g oțet de mere, 2 bucăți de anason, o jumătate de linguriță de cuișoare, piper, puțin chili. Spălați bine prunele, tăiați-le în patru și puneți-l la fiert alături de zahăr și oțet, apoi adăugați condimentele. Lăsați să fiarbă cinci minute, puneți în borcane și completați cu apă. Sigilați și fierbeți din nou la bain marie.
Fructe murate – Gutuile murate, o delicatesă preferată a gurmanzilor
Care este cea mai bună murături care se poate servi alături de piure de cartofi și pârjoale moldovenești? Cu siguranță gutuile murate.
Rețeta este pe cât de ușoară, pe atât de delicioasă: 500 g gutui, 300 ml oțet de mere, 200 g zahăr, 3 cuișoare, 3 ardei iuți, o lingură cu boabe de piper, jumătate baton de scorțișoară. Puneți toate ingredientele, mai puțin gutuile la fiert și lăsați cinci minute pe foc.
Spalați și feliați gutuile apoi puneți-le să fiarbă separat timp de 20 de minute. Puneți apoi în borcane, turnați deasupra compoziția lichidă, sigilați și fierbeți totul la bain marie.
Merele dau savoare oricărei mese
Aveți nevoie de spectaculozitate și savoare?
Alegeți mere murate preparate astfel: 500 g oţet, 250 g apă, 250 g zahăr, 3 batoane de scorţişoară, 3 bucăţi de anason stelat, 2 linguri de sare, 1 ceapă albă mică, jumătate de ardei iute, 1 ţelină mică, 3 mere mari, 3 fire de rozmarin proaspăt.
Fierbeți toate ingredientele lichide, apoi adăugați sarea şi zahărul și lăsați până când se dizolvă. Puneți batoanele de scorţişoară şi anasonul apoi puneți conținutul la răcit. Tăiați merele felii, la fel şi ţelina şi ceapa și așezați-le în borcane. Peste acestea turnați compoziţia lichidă. Sigilați și fierbeți la bain marie.