Bogați în vitamine, cu efecte antioxidante, ardeii capia protejează împotriva unor multor afecțiuni. Iată de ce este binevenită o rețetă de ardei capia pentru iarnă. Și nu orice rețetă, ci una cu totul deosebită, a părintelui Efrem de la mănăstirea Dervent.
Rețeta părintelui Efrem – Este absolut senzațională!
Mod de preparare
Pentru prepararea acestei rețete aveți nevoie de următoarele ingrediente: 6 kg de ardei capia, 6 linguri cu ulei, 1 linguriță cu zahăr, sare, după gust. Tăiați ardeii în jumătate, apoi le scoateți cotoarele și semințele și îi spălați foarte bine.
Tăiați apoi în șuvițe și dați prin mașina de tocat pentru a putea să obțineți o pastă foarte fină. Eventual, puteți folosi blenderul. Pasta se lasă într-un vas peste noapte ca să lase suc.
Rețeta părintelui Efrem – Ziua următoare se trage sucul pentru ca preparatul să fiarbă mai repede. În pasta de ardei rămasă adăugați sare și așezați pe foc. Nu uitați să amestecați mereu pentru a nu se prinde de vas.
Adăugați zahărul și uleiul și amestecați. Preparatul se lasă să fiarbă până veți observa că scade, în general trei-patru ore. Când pasta este fierbinte, turnați în borcane de sticlă și închideți ermetic.
Se lasă să se răceasc, apoi se duce în cămară.