China, prima reactie dupa ce Putin a recunoscut independenta regiunilor separatiste din estul Ucrainei

TRIMITE PRIETENILOR

China s-a aratat preocupata de ‘deteriorarea’ situatiei in Ucraina, a transmis ministrul de externe Wang Li intr-o convorbire telefonica purtata marti cu secretarul de stat al SUA, Antony Blinken. Oficialul chinez a reiterat apelul Beijingului catre toate partile implicate sa dea dovada de calm si sa rezolve problemele prin dialog, transmite Reuters.

Preocuparile de securitate legitime ale oricarei tari ar trebui respectate, i-a transmis Wang lui Blinken, potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe de la Beijing.

”Situatia din Ucraina se deterioreaza. China cheama inca o data toate partile sa dea dovada de retinere” a afirmat Wang, potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe de la Beijing.

Potrivit oficialului, China va continua sa ramana in contact cu toate partile implicate.

Totodata, Blinken a mentionat necesitatea de pastrare a suveranitatii si integritatii teritoriale ale Ucrainei in conditiile ‘agresiunii’ Rusiei, a declarat Ned Price, purtator de cuvant al Departamentului de Stat.

In convorbirea Blinken-Wang au fost abordate de asemenea evolutiile din Coreea de Nord, a indicat Price.

China si-ar dori un dialog direct al SUA cu Coreea de Nord, iar Taiwan-ul nu ar trebui sa faca parte din strategic indo-pacifica a SUA.


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.