Cine este Daniel Bodnar, activistul de mediu aflat în stare gravă în urma unui accident rutier. Hoții de păduri l-au atacat de mai multe ori

TRIMITE PRIETENILOR

Activistul de mediu Daniel Bodnar a fost implicat într-un accident rutier luni noapte și este în stare gravă, medicii spunând că sunt șanse mici ca el să mai poată merge.

Accidentul s-a petrecut la ora 2.20, pe raza comunei Sucevița, potrivit Monitorul de Suceava.

Bodnar era pasager în mașina condusă de un alt activist de mediu, Daniel Ghinghiloschi. Acesta a pierdut controlul asupra autoturismului BMW pe care îl conducea, mașina lovind violent un podeț și poarta unei case.

Șoferul a scăpat cu răni mai ușoare, însă Bodnar a suferit leziuni grave. Daniel Bodnar a fost diagnosticat preliminar cu „fractură de coloană lombară, paraplegie și fractură complexă la o gleznă”.

Miercuri, Daniel Bodnar urma să fie operat la un spital din Iași.

„Daniel a intrat acum în operație. După operație va avea nevoie să urmeze proceduri complexe de terapie și recuperare. Vrem să fim alături de el, chiar dacă medicii în momentul de față îi dau foarte puține șanse că va merge din nou pe picioarele lui”, se spune într-un mesaj publicat pe pagină să de Facebook.

Cine este Daniel Bodnar

Daniel Bodnar este cel mai cunoscut activist de mediu din judeţul Suceava, care militează pentru protejarea pădurilor din Bucovina și luptă împotriva tăierilor ilegale.

A trimis autorităților imagini și filmări cu hoții de lemn din Bucovina, contribuind în acest fel la prinderea lor în flagrant.

Daniel Bodnar a fost atacat de mai multe ori de hoţii de lemne, iar din acest motiv susţinătorii săi cred că accidentul a fost provocat cumva, însă polițiștii care au făcut cercetări la locul accidentului nu susțin ipoteza.

Potrivit presei locale, pentru că devenise o ţintă a hoţilor de lemne, Daniel Bodnar şi-a trimis soţia şi fetiţa în Austria, ca să le protejeze.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.