Ciolacu, vrea sa faca poduri in Ucraina: „Vrem sa participam activ la reconstructia Ucrainei”

TRIMITE PRIETENILOR

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anuntat marti ca Romania trebuie sa isi asume rolul de a deveni un hub regional care sa asigure stabilitatea si dezvoltarea in Estul Europei si zona Marii Negre, iar primul pas in acest proces este participarea activa la reconstructia Ucrainei.

„Romania trebuie sa isi asume rolul de a deveni un hub regional care sa asigure stabilitatea si dezvoltarea in Estul Europei si zona Marii Negre. Iar primul pas in acest proces este participarea activa la reconstructia Ucrainei.

In discutiile pe care le-am avut astazi cu domnul Oleksandr Kornienko, prim adjunct al Presedintelui Radei Supreme a Ucrainei, am subliniat dorinta ca tara noastra sa concentreze resurse financiare europene si internationale pentru a sprijini procesul de reconstructie a Ucrainei.

Pe langa multe alte aspecte care tin de dezvoltarea conexiunilor de transport cu Europa, cred ca este necesara instalarea rapida in Ucraina a unei echipe comerciale, economice si umanitare care sa faciliteze procesul de reconstructie, dar si de facilitati fiscale pentru companiile romanesti si autoritatile locale care vor dori sa investeasca acolo”, a scris Marcel Ciolacu, marti pe Facebook.

El a adaugat ca „dincolo de aceste aspecte, am participat alaturi de domnul Kornienko la inaugurarea expozitiei fotoreporterului ucrainean Max Levin, ucis cu brutalitate de rusi in timp ce isi facea meseria”.

„Fotografiile sale arata fata cruda a unei invazii militare nejustificate si neprovocate, care a schimbat radical vietile unor oameni nevinovati si care a provocat cea mai grava criza umanitara si de securitate din ultimele decenii. Multumesc mult si pentru desenul primit de la copiii ucraineni. Exista speranta!”, a completat Ciolacu.

Toate cele trei poduri care leaga Severodonetk de zonele din jur sunt in acest moment prabusite.

A satellite image shows damaged Pavlograd Bridge in western Severodonetsk, Ukraine June 11, 2022. Picture taken June 11, 2022. Maxar Technologies/Handout via REUTERS ATTENTION EDITORS – THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. MANDATORY CREDIT. NO RESALES. NO ARCHIVES. DO NOT OBSCURE LOGO.

Ciolacu nu a avut inca nicio reactie in legatura cu podul prabusit saptamana trecuta in judetul Neamt. Renovarea podului a fost supervizata de Ionel Arsene, baronul PSD de Neamt. DNA a anuntat ulterior deschiderea unei anchete.


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.