Comandantul unității strategice din aviatia militară americană a lansat către trupele sale un ordin de mobilizare și de pregătire pentru război, identificând un pericol major in relația cu China.

TRIMITE PRIETENILOR

Zilele astea au fost câteva evenimente interesante, care însă lipsesc din atenția presei din România. Despre clasă noastră politica …ce sa mai zic!

Generalul american Michael Minihan, comandantul unității strategice din aviatia militară americană a lansat către trupele sale un ordin de mobilizare și de pregătire pentru război, identificând un pericol major in relația cu China. Prin ordinul ajuns in presa americană, generalul vorbește de un conflict SUA-China in 2025 și cere tuturor unităților din comanda pregătire intensiva și inventarierea tuturor capabilităților militare, pentru a fi modernizate / înlocuite, acolo e cazul.

Raportul FBI transmis către congresul american acum câteva săptămâni anunța ca azi, China deține mai multe ICBM ( rachete intercontinentale ) decât SUA , iar nivelul de producție militară din China este unul super intensiv, urmând a depăși rezervele de muniție americane. Economia militară a Chinei produce cantități din ce in ce mai mari, iar multe instituții de securitate americane cer creșterea producției și in SUA.

Tot zilele trecute partidul comunist din China a anunțat ca obiectiv principal triplarea capacităților sale nucleare in următorii ani, iar in ultimele săptămâni China a avut mai multe incursiuni agresive in apele teritoriale apartinand mai multor tari din Asia.

A început o cursa a înarmării așa cum a mai existat doar la începutul războiului rece, la nivel global. Doar ca acum nu vorbim doar de doua puteri globale, ci de mai multe puteri și de programe si bugete de înarmare in cam toată lumea, din sud și pana in nord, de la est la vest.

Cu excepția Europei, care pare încă amorțită și doarme in papuci. La întâlnirea de zilele trecute, liderii europeni nu au reușit sa ajungă la o decizie comuna pentru revitalizarea industriei militare și refacerea stocurilor de armament, chiar dacă avem război in Ucraina. Șeful NATO a ieșit public, cerând imperativ o mai mare atenție la securitate din partea Europei.

Și are dreptate, pentru ca resursele și atenția americanilor se va muta pe zona Asia, unde China devine tot mai agresiva. Sper ca după doua războaie mondiale pornite in Europa, unde însă americanul a venit și a salvat situația, acum sa fim mai deștepți și mai pregătiți pe acest continent. Nu ca ne-am dori un conflict, dar pentru ca alții își doresc umilinta vestului.

E bine sa speram ca nu vor mai exista conflicte, insa una din metodele de descurajare e tocmai pregătirea și dotarea propriei armate. Orice semn de slăbiciune in Europa va oferi Rusiei și Chinei noi argumente pentru a deveni mai agresive.

Sursa: Mihai Razvan Moraru


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.