Cristache, angajat al TVR: „Nu consider ca sunt platit din bani publici”. Are salariu mai mare decat al presedintelui Romaniei

TRIMITE PRIETENILOR

Ionut Cristache, realizator al emisiunii Romania 9 de la TVR, sustine ca el nu este platit din bani publici. Cristache, care s-a remarcat prin sustinerea PSD si atacarea DNA, are un salariu urias la TVR, institutie publica.

„Contractul meu la TVR se reinoieste anual. Nu consider ca sunt platit din bani publici, ci din banii pe care TVR ii produce din publicitate. Mi-am facut mereu targeturile de audienta, care sunt confidentiale, dar cu multe zeci de procente peste media statiei.

De asemenea, toate contractele sunt confidentiale. Eu am semnat un contract cadru pe care l-am gasit la TVR si pe care institutia il foloseste”, a declarat Cristache, miercuri, pentru Pagina de Media.

Cristache a facut aceste declaratii in contextul in care mai multi membri ai CA al TVR doresc sa afle care sunt veniturile realizatorului TVR.

„Am cerut transcriptul sedintelor in care s-a vorbit de mine. Se confirma lucruri, dupa ce am vazut stenogramele. Ma discrediteaza si se leaga, cumva, de veniturile mele. Niste oameni si-au facut o misiune din a ma ataca. (…) Unii cauta, intreaba, cotroboie prin sertare dupa documente, dupa contracte, se comporta ca niste militieni”, s-a plans Cristache.

Ionut Cristache incaseaza un salariu lunar de peste 26.000 de lei (aproximativ 5.650 de euro). Prin comparatie, un reporter castiga in TVR in medie 3.000 de lei pe luna.

Presedintele Romaniei are un salariu de putin peste 3.000 de eruo pe luna.

Aceste informatii au fost facute publice de deputatul USR Iulian Bulai.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.