CUM ÎȚI ORGANIZEZI NUNTA

TRIMITE PRIETENILOR

Te-a cerut de soție și ești în culmea fericirii. Dar acum începe și calvarul organizarii nunții. Ei, dar nu trebuie să fie așa. Iată niște sfaturi pentru a trece peste hopul acesta cu cât mai puțin stres și fără probleme și să te bucuri de o perioadă minunată din viața ta.

Nunta este un eveniment important pentru majoritatea cuplurilor. Dar fiecare pereche poate da o însemnătate diferită. Unii soți prețuiesc mai mult aspectul social și economic. Vor avea sute de invitați și va fi nevoie de sute de ore de muncă și organizare, dar pentru alții va fi vorba doar de o ceremonie modestă cu câțiva mebri de familie și prieteni.

EVENIMENT SOCIAL DE AMPLOARE

E un stereotip că mireasa ar fi cea mai interesată de organizarea nunții. Poate mirele este mai conectat social și dorește să facă o mare petrecere prin care să-și impresioneze cunoscuții. Alteori, socrii vor să invite cât mai multe rude și prieteni și fac din cununia copiilor un pretext pentru o reuniune de familie. Cel mai important lucru este că mirii să se pună de acord înainte și să conștientizeze că nunta este mai mult un eveniment social și nu proiecția relației dintre ei. O nuntă care are puncte slabe nu reflectă relația dintre ei.

MULT CALM ȘI RĂBDARE

În momentul în care s-au pus de acord cu detaliile importante (numărul de invitați, tipul de ceremonie, unde vor face petrecerea etc.), cei doi soți își pot împărtăși sarcinile între ei și se pot ajuta reciproc. Putei face față stresului inerent organizării nunții cu mult calm și răbdare. Fiind un eveniment social, multe lucruri ar putea să nu fie așa cum le-am plănuit de la început. Nașii sau chiar mirele pot întârzia, poate nu vor fi suficiente cocarde sau sticle de șampanie. Poate va ploua și nu veți putea face acele poze perfecte în parc etc. Soacra s-ar putea supăra că nu ai vorbit suficient de mult cu ea.

ATITUDINE POZITIVĂ

Vor apărea diferite alte probleme. Însă cu o comportare potrivită, toate aceste obstacole pot fi depășite. Este important ca partenerii să aibă o atitudine pozitivă și să fie convinși că toată lumea se va simți bine la nunta lor. Și, totuși, dacă apar conflicte pe parcursul planificăriii sau al derulării nunții, acestea pot fi detensionate. Cuplul poate atrage părinții, rudele apropiate și prietenii într-un comitet care va rezolva orice conflict, orice situație tensionată și va face ca toți oaspeții să aibă o experiență de neuitat. Se poate discuta înainte cu aceste persoane și se poate obține acordul lor de a colabora în timpul ceremoniei.

PETRECEREA POTRIVITĂ PENTRU FIECARE

Dacă amândoi sunt de acord că părinții unuia dintre ei să organizeze nunta, este în regulă. Dacă doresc, pot face două ceremonii în două localități diferite. De exemplu, pot face cununia civilă și o petrecere în orașul unuia, iar ceremonia religioasă în localitatea în care s-a născut celălalt. Daca doresc sa faca o ceremonie modestă la starea civilă și o nuntă mare peste o perioadă de timp, și această idee poate funcționa. Nu există o soluție clasică, există doar necesitatea unui acord comun al copilului, despre cum trebuie să se desfășoare acest eveniment.

Nu lăsa pe nimeni să-ți umbrească una dintre cele mai frumoase zile din viața ta!


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.