SUPĂ-CREMĂ DE DOVLEAC

TRIMITE PRIETENILOR

Ingrediente:

Un dovleac

2 cartofi mari

2 cepe

3 căței de usturoi

100 ml smântână de gătit

O linguriță praf de curry

100 g unt

Un praf nucșoară

2 morcovi

O foaie dafin

Sare

Piper

Pentru servit:

100 g semințe de dovleac prăjite

Fulgi de ardei iute

Se curăță dovleacul de coajă și semințe și apoi se taie cuburi.

Ceapa și usturoiul tăiate mărunt se călesc în unt, apoi se pun morcovii și cartofii curățați de coajă și tăiați mărunt și cuburile de dovleac.

Se lasă 5 minute, se acoperă cu apă, se adaugă praful de curry, nucșoară, foaia de dafin. Se lasă la fiert 30 de minute.

Odată fierte legumele se mixează bine, se potrivește gustul de sare și piper, se adaugă smântâna și se mai lasă pe foc 3 minute.

Se servește cu semințe de dovleac prăjite în tigaie sau în cuptor și fulgi de ardei iute.


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.