Ingrediente:
Un dovleac
2 cartofi mari
2 cepe
3 căței de usturoi
100 ml smântână de gătit
O linguriță praf de curry
100 g unt
Un praf nucșoară
2 morcovi
O foaie dafin
Sare
Piper
Pentru servit:
100 g semințe de dovleac prăjite
Fulgi de ardei iute
Se curăță dovleacul de coajă și semințe și apoi se taie cuburi.
Ceapa și usturoiul tăiate mărunt se călesc în unt, apoi se pun morcovii și cartofii curățați de coajă și tăiați mărunt și cuburile de dovleac.
Se lasă 5 minute, se acoperă cu apă, se adaugă praful de curry, nucșoară, foaia de dafin. Se lasă la fiert 30 de minute.
Odată fierte legumele se mixează bine, se potrivește gustul de sare și piper, se adaugă smântâna și se mai lasă pe foc 3 minute.
Se servește cu semințe de dovleac prăjite în tigaie sau în cuptor și fulgi de ardei iute.