Cum se mai fură statul: Agenții unei firme de pază au lucrat, în cinci ani, echivalentul a 106 ani fără pontaj/ Mașinile firmei ar fi parcurs 34,7 milioane km, în condițiile în care între Pământ și Lună sunt 384.400 km

TRIMITE PRIETENILOR

Într-un control din cadrul operațiunii Cronos, inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală (DGAF), din cadrul ANAF, au identificat o firmă de pază din București care, în perioada 2016-2021, a cauzat bugetului de stat un prejudiciu total de peste 7,14 milioane lei prin deducerea nelegală a TVA și declararea parțială a muncii a peste 180 de agenți de pază angajați.

Pentru recuperarea prejudiciului cauzat inspectorii antifraudă au sesizat Parchetul competent.

„Inspectorii antifraudă au verificat contractele de pază pentru spații comerciale, proiecte de dezvoltare imobiliară, clădiri rezidențiale, clădiri de birouri sau depozite din București și jud. Ilfov și au constatat un cuantum de 931.031 de ore (106 ani) lucrate efectiv de personalul angajat, dar neînregistrate în pontaje sau în contabilitate”, spune ANAF.

Astfel, reprezentanții firmei controlate și-au încălcat obligația de a declara și achita contribuțiile sociale și impozitul pe venit și au cauzat un prejudiciu de peste 4,94 milioane lei.


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.