Cursurile online vor continua chiar și după redeschiderea școlilor. Ministrul Educației are planuri mari: „Este nevoie de digitalizarea educației”

TRIMITE PRIETENILOR

Cursurile susținute în spațiul virtual au reușit să salveze educația, nu doar în România, ci în toate țările în care s-a declarat carantină! Se pare că, deși s-au deschis școlile, iar o parte dintre elevi s-au reîntors în bănci, cursurile online vor continua și după ce nu va mai fi declarată pandemie. Ministrul Educației a mărturisit că digitalizarea educației este o prioritate pentru autorități.

Însă nu toți elevii au avut, pe parcursul acestor luni în care orele s-au susținut doar online, dispozitivele necesare și nici măcar acces la internet. Autoritățile din Educație spun că vor să schimbe acest lucru și au deja un plan de bătaie pe care-l vor pune în aplicare.

Ministrul Educației: „Este nevoie de digitalizarea educației”

Teleșcoala vacontinua, este anunțul ministrului Educației, chiar și în condițiile în care cursurile fizice au început, iar autoritățile sunt pregătite se investească în acest sector. Se anunță multe schimbări pentru școala online și multe achiziții.

„Este nevoie de digitalizarea educației. Vom avea nevoie de predare online. Predarea digitală va avea o pondere mai pronunțată și după pandemie. Trebuie continuate eforturile în direcța conectivității, a echipamentelor de IT”, a declarat ministrul Educației, pentru un post de televiziune. 

Autoritățile din Educație vor achiziționa 250.000 de tablete și 60.000 de laptopuri

Potrivit statisticilor 300 de mii de elevi nu au posibilitatea de a participa la școala online  din lipsa echipamentelor speciale sau a accesului la internet. Sorin Cîmpeanu a mărturisit că face toate demersurile pentru a-i sprijini pe acești elevi.

că s-au achiziționat 250 de mii de tablete care vor fi distribuite elevilor care au nevoie de ele. De asemenea su fost distribuite și primele laptopuri pentru liceeni, dintr-un total estimat de 60 de mii.„Voi lupta pentru componenta de preț standard pentru elev”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Ministerul Educației, cel mai mare buget din ultimii 30 de ani

Bugetul acordat sectorului educației în 2021 reprezintă 3.6% din PIB, o sumă aproximativ egală cu cea din 2020, fiind cel mai mare buget din ultimii 30 de ani alocați pentru acest minister, care va putea să pună pe picioare digitalizarea educației.

De asemenea, ministrul a explicat că fondurile alocate în acest an pentru bursele elevilor s-au dublat, iar de la suma de 250 milioane de lei anul trecut s-a ajuns în 2021 la 500 de miloane de lei.

În Planul Național de Redresare și Reziliență educația va avea o pondere uriașă, iar sumele alocate uremază să fie folosite pentru dezvoltarea infrastructurii și dotărilor școlilor pe următorii doi ani.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.