Felicitari! Doua eleve de la „Andrei Saguna” din Brasov au fost admise la Oxford.

TRIMITE PRIETENILOR

Colegiul „Andrei Saguna” din Brasov anunta ca doua eleve au fost admise la prestigioasa universitate britanica „Oxford”.

„Vesti bune la reinceperea cursurilor pentru scoala noastra! A devenit deja o traditie ca inceputul semestrului al doilea sa aduca splendide realizari sagunistilor din anul terminal, admisi deja la mari universitati ale lumii. De aceasta data, seria reusitelor, pe care ne-o dorim cat mai consistenta, a inceput cu doua fete inteligente si puternice, Ana-Maria Pelin si Mara Pindaru din XII A, care ne-au facut mandri, fiind admise la Universitatea Oxford, unde vor urma Ingineria si Informatica. Felicitari si succes la Bac!”, se anunta pe pagina oficiala a colegiului.

Colegiul National „Andrei Saguna” s-a clasat anul trecut pe locul 9 pe tara, cu o medie de admitere de 9.52 si o medie la Bacalaureat de 9.34, potrivit unui top realizat de Admitereliceu.ro.

Colegiul National „Andrei Saguna” s-a situat, anul trecut, pe primul loc in tara in urma examenului de Evaluare Nationala, cu media 9,71 a celor 33 de absolventi ai clasei a VIII-a, surclasand astfel alte colegii nationale de prestigiu, a declarat in iunie 2020 purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Brasov, Valentin Bucur.

Conform lui Bucur, judetul Brasov este pe locul patru in tara, dupa Cluj, Iasi si Arges, la numarul de medii de 10 obtinute de candidatii la acest examen si intre primele 10 judete in ce priveste procentul de promovabilitate.

In 2020, la examenul de evaluare nationala, 30 de absolventi de clasa a VIII-a au obtinut medii de 10, numar de trei ori mai mare decat cel de anul trecut, in timp ce procentul de 77,6% de medii peste 5 este aproximativ egal cu cel din 2019.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.