Demisă de geniile din România, Andreea Moldovan a plecat din țară și s-a angajat la OMS.

TRIMITE PRIETENILOR

Andreea Moldovan, demisă din Ministerul Sănătății odată cu Vlad Voiculescu, a părăsit România și lucrează, de săptămâna trecută, la Organizația Mondială a Sănătății, cu sediul la Geneva.

Ea a fost angajată în cadrul departamentului care se ocupă de prevenția și controlul infectărilor cu COVID-19, potrivit Radio Brașov. Fostul secretar de stat în Ministerul Sănătății și-a actualizat și pe pagina de Facebook locul de muncă.

Tot pe contul de Facebook ea și-a schimbat și numele, revenind la cel de fată – Căpîlna. Moldovan era numele după căsătorie, ea fiind măritată cu medicul chirurg Bogdan Moldovan.

Cine este Andreea Căpîlna

Andreea Căpîlna este medic epidemiolog. Ea a revenit în România în urmă cu aproximativ 10 ani, după un stagiu de 3 ani petrecut în Elveția. La întoarcerea în țară a lucrat într-un spital privat din Brașov, acolo unde a primit și premiul pentru igiena intraspitalicească, acordat de Organizația Mondială a Sănătății.

În 2019, ea a fost decorată de președintele Klaus Iohannis. Ea a fost și director medical al Spitalului de Boli Infecțioase din Brașov, lucrând în prima linie de la începutul pandemiei.

A fost primul secretar de stat numit de Vlad Voiculescu după ce acesta a revenit la conducerea Ministerului Sănătății în Guvernul Cîțu.

După mai multe declarații controversate, contrazise de conducerea Guvernului, situația a atins punctul critic când a ea a semnat un ordin care modifica criteriile pentru instituirea carantinei, iar liderii guvernului și instituțiilor, inclusiv premierul Florin Cîțu, au aflat despre asta direct din Monitorul Oficial.

A doua zi după acest moment atât ea, cât și Vlad Voiculescu, au fost demiși. Andreea Căpîlna s-a întors inițial la Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov.


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.