Directorul Institutului ”Marius Nasta” trage un puternic semnal de alarma: “Sa ne asteptam la o explozie de cazuri in viitor…”

TRIMITE PRIETENILOR

Beatrice Mahler, Directorul Institutului ”Marius Nasta” din Bucuresti, atrage atentia ca relaxarea restrictiilor din Capitala nu se bazeaza pe cifre relevante. Medicul spune ca in acest context, lipsa unor anchete epidemiologice ar putea duce la un nou val de imbolnaviri.

Beatrice Mahler, despre scaderea numarului de cazuri.

„Ma ingrijoreaza un aspect, in acest moment oamenii nu mai vin sa se testeze, stau acasa, si vin cand manifesta simptome. Sunt persoane care stau la domiciliu cu COVID si nu solicita testare, iar cel mai mare motiv este stigma, stigma cu care i-au tratat vacinii si prietenii, prefera sa se retraga si sa iasa din boala singuri fara sa afle lumea. Exista riscul ca nefiind declansata ancheta si o parte din cunoscuti sa fie bolnavi, putem sa ne asteptam la o explozie de cazuri in viitor si sa nu stim de unde vin„, a declarat Beatrice Mahler la Digi24.

Beatrice Mahler, despre noua tulpina de coronavirus

”La inceput am avut doar informatia ca se transmite mai usor, noua tulpina, acum stim ca mortalitatea este mai mare. Este de asteptat ca atunci cand apare o tulpina noua, informatiile despre ea sa vina treptat, iar acest lucru trebuie sa ne puna in garda si pe noi si sa ne faca atenti si sa ne faca responsabili pentru ca povestea coronavirus nu s-a incheiat”, a mentionat medicul.

Citeste si articolul :   Doliu in Romania. S-a stins la doar 48 de ani. Anuntul a fost facut pe Facebook

Beatrice Mahler recomanda purtarea mastii de protectie, distantarea fizica, dar si vaccinul, ca o solutie pe termen lung.

”In acest moment trebuie sa ne gandim la doua solutii, solutii pe termen mediu si scurt sunt purtarea mastii, regulile pe care le cunoastem si ele trebuie sa ramana reguli de aur pentru urmatorul an, insa vaccinul vine ca o solutie terapeutica, prima si singura din acest moment, pentru infectia SARS CoV-2. Cu siguranta, in momentul in care o mare parte dintre noi vom fi vaccinati, speranta unei vieti normale este cea care cred ca trebuie sa ne motiveze pe toti sa mergem catre aceasta solutie”, a declarat Beatrice Mahler.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.