Doneţk-ul se pregăteşte de război. Tinerii sunt luaţi cu forţa de pe străzi, pentru a fi trimişi pe front

TRIMITE PRIETENILOR

Preşedintele Republicii Populare Doneţk, Denis Pushilin, a semnat un decret privind recrutarea cetățenilor născuți în anii 1995-2004. Documentul a fost publicat pe site-ul preşedinţiei autoproclamatei republici.

„Decid să efectuez recrutarea pentru serviciul militar pentru a mobiliza cetățenii născuți între anii 1995-2004 care nu se află încă în rezervă și sunt apţi pentru recrutare”, se arată în decretul semnat de preşedintele Republicii Populare Doneţk (RPD). Denis Pushilin mai transmite că după trecerea comisiilor, recruții vor fi trimiși în rezerva comandamentului Miliției Populare din RPD.

Anterior, Pushilin a semnat un decret privind mobilizarea generală. În apelul său, el i-a chemat pe rezidenții aflați în rezervă să vină la comisariatele militare. Un corespondent ura.ru a transmis că Miliția Populară a Republicilor Populare Donețk și Lugansk a început să ia tinerii pe front cu forța.

Potrivit acestuia, bărbații sunt luaţi de pe stradă și duşi într-o direcție necunoscută. „Mobilizarea are loc în apropierea gării din Doneţk. Miliția populară ia tinerii de pe străzi în scopul recrutării”, a transmis corespondentul. Agenției situație se întâmplă și în Republica Lugansk.

Pe fondul unei posibile agresiuni ucrainene, comisariatul militar al autoproclamatei Republici Populare Donețk a început să trimită mesaje SMS tuturor locuitorilor din regiune prin care le cere bărbaților să-și protejeze casa și patria.


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.