România acordă ajutor de urgenţă Ucrainei. Decizia luată în şedinţa CNSU.

TRIMITE PRIETENILOR

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a decis în şedinţa de luni, 21 februarie, acordarea de asistență umanitară de urgență pentru Ucraina. Astfel, mai multe medicament urmează să ajungă în perioada următoare la Kiev.

România acordă ajutor de urgenţă Ucrainei. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat în ședința de astăzi, 21 februarie,  Hotărârea numărul 8, pentru acordarea de asistență umanitară de urgență pentru Ucraina.

România acordă ajutor de urgenţă Ucrainei

Ajutorul umanitară a fost solicitat de autoritățile de la Kiev, prin Mecanismul European de Protecție Civilă și prin Centrul Euro-Atlantic de Coordonare și Răspuns la Dezastre.

„Având în vedere solicitarea autorităților din Ucraina, transmisă prin Mecanismul European de Protecție Civilă și prin Centrul Euro-Atlantic de Coordonare și Răspuns la Dezastre, pentru acordarea de asistență internațională în contextul riscului de situații de urgență de proporții mari din cauze variate luând în considerare propunerea șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, vicepreședinte al Comitetului Național pentru Situații de Urgență, în sensul acordării asistenței internaționale Ucrainei, formulată în conformitate cu prevederile art. 20, lit. f) și art. 24^1, lit. j) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 21/2004 privind Sistemul Național de Management al Situațiilor
de Urgență, cu modificările și completările ulterioare, în temeiul prevederilor art. 20 lit. f) și l) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.21/2004 privind Sistemul Național de Management al Situațiilor de Urgență, cu modificările și completările ulterioare și ale art. 2 și 4 din Hotărârea Guvernului nr. 94/2014 privind organizarea, funcționarea și componența Comitetului Național pentru Situații de Urgență, cu modificările și completările ulterioare,

Comitetul Național pentru Situații de Urgență adoptă prezenta HOTĂRÂRE:

Art. 1 – (1) Se aprobă acordarea asistenței internaționale, cu titlu gratuit, pentru Ucraina, constând în cantitățile de produse medicale prevăzute în anexa la prezenta hotărâre.

(2) Transportul cantităților de produse prevăzute la alin. (1) se asigură de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență pe cale rutieră, cu mijloace auto din dotare.

Art. 2 – Fondurile necesare executării misiunii de asistență internațională se alocă din bugetul Ministerului Afacerilor Interne, prin structurile competente.

Art. 3 – (1) Prezenta hotărâre se comunică structurilor competente din Ministerul Afacerilor Interne, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora.

(2) Ministerul Afacerilor Externe sprijină, prin reprezentanțele diplomatice ale României în Ucraina, procesul de finalizare a documentației aferente realizării asistenței internaționale oferite de către România”, informează CNSU.


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.