Draga Olteanu Matei a murit. Actrița s-a stins la 87 de ani, la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi

TRIMITE PRIETENILOR

Doliu în lumea teatrului și filmului românesc. Draga Olteanu Matei a murit la 87 de ani. Marea actriță s-a stins, noaptea trecută, la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi.

Draga Olteanu Matei a murit. Actrița s-a stins la 87 de ani, la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi

  • Draga Olteanu Matei a murit la vârsta de 87 de ani.
  • Actriţă fusese adusă vineri seară, în stare critică, la Unitatea de Primiri Urgențe Sfântul Spiridon, din Iași.

“Deși echipa medicală din spitalul Sf Spiridon a făcut toate eforturile sa o trateze pacienta a decedat in aceasta noapte”, au anunțat, în această dimineață, reprezentații Spitalului Sfântul Spiridon din Iaşi.

Draga Olteanu Matei s-a stins la ora 2.11.

“Din păcate, în ciuda eforturilor echipei medicale, a colegilor de la Spitalul Sfântul Spiridon, de la secţia ATI, care au stat alături de ea până în ultimul minut, evoluţia ei a fost una nefavorabilă şi s-a declarat decesul în cursul acestei nopţi.

Patologia era multiplă, iar starea critică susţinută din punct de vedere hemodinamic şi ventilator… din păcate vârsta şi tot ceea ce am mai spus zilele trecute nu au fost în favoarea vieţii şi s-a pierdut această luptă cu viaţa, din păcate. Am anunţat aparţinătorii şi, din păcate, asta este situaţia. Ne pare rău ca după fiecare pacient pe care îl avem”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Spiridon din Iași, Diana Cimpoeşu, la Antena3.

Actriţa Draga Olteanu Matei a fost adusă vineri seară, în stare critică, la Unitatea de Primiri Urgențe Sfântul Spiridon, din Iași.

În urma primelor investigaţii, aceasta avea o hemoragie digestivă superioară şi fusese sedată şi internată la ATI, pentru gastroenterologie.

Din 87 de ani, 55 de ani i-a trăit pe scena de teatru şi pe platouri de televiziune şi film

Cariera îndrăgitei actriţe a început în 1956, imediat după absolvirea Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L. Caragiale”.

Primul rol a fost în piesa “Ziariștii.”

YouTube player

TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.