Vești bune pentru pensionari. Cresc pensiile și în 2021

TRIMITE PRIETENILOR

Vești bune pentru pensionari, din partea Ministrului Finanțelor Florin Cîțu. Acesta a anunțat noi măriri în 2021 și 2022, după mărirea care a avut loc în acest an. Totodată, Cîțu a declarat că vor crește și veniturile bugetare în 2021, în urma digitalizării și cu ajutorul unei mai bune colectări. De asemenea, Cîțu a precizat că noul buget nu va aduce creșteri ale taxelor.

Ministrul Finanțelor a făcut luni, 9 noiembrie, bilanțul unui an de guvernare. Florin Cîțu a declarat că pensiile vor crește și în 2021, 2022 și 2023, și că alocațiile pentru copii se vor dubla în următorii doi ani.

De asemenea, ministrul a precizat că veniturile persoanelor care lucrează la stat vor crește în 2021, motivând procesul de digitalizare, dar și o colectare mai bună. Este vorba despre o creștere care ar putea depăși cu un punct procentual suma din acest an.

Ministrul Finanțelor a precizat că noul buget va fi prezentat după învestirea Guvernului. Este important de menționat că, potrivit acestuia, în 2021 nu vor fi creșteri de taxe și că pensiile vor crește din nou, în timp ce alocațiile se vor dubla în următorii doi ani.

În ceea ce privește posibilitatea unui acord cu Fondul Monetar Internațional, Ministrul Finanțelor a declarat că exclude această ipoteză.

“Exclud varianta unui acord cu FMI. Am arătat în acest an că dacă ai câștigat încrederea piețelor și investitorilor, poți să finanațezi un deficit mare, fără să ai nevoie de instituții financiare internaționale. Avem finanțare pentru anul acesta. Este acoperit aproape 97% din necesarul de finanțare”, a declarat Florin Cîțu, Ministerul Finanțelor.

Potrivit Mediafax, pe fondul creșterii deficitului bugetar și estimării unei contracții economice de 3,8% în anul 2020, datoria publică calculată conform metodologiei UE, a crescut de la 36,9% din PIB la sfârșitul lunii octombrie 2019, la 42,8% din PIB la sfârșitul lunii august 2020, dar sub plafonul de 60% din PIB stabilit prin Tratatul de la Maastricht.


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.